Dva góly Chorého za dvě minuty a červené pro Klimenta s Weissem. Jak probíhalo česko-slovenské derby fotbalových mistrů?

0

Úřadujícího mistra Slovenska, ŠK Slovan Bratislava, čeká už příští týden první mistrovský zápas v předkole Ligy Mistrů. Dá se tedy říci, že spolu se sobotním střetnutím na Zbrojovce se jednalo o kvalitní generálku. Český mistr z Plzně má za sebou zatím dva přáteláky s lokálními týmy a pro západočechy to v polovině přípravy byl první kvalitní soupeř.

MOHUTNÁ DIVÁCKÁ PODPORA V DOBŘANECH

Utkání začalo v úterý 28.6.2022 v 16:30 hodin na krásném stadionu v Dobřanech, poblíž Plzně, kde se spolu s hlavní tribunou zaplnily všechny travnaté prostory kolem hrací plochy a utkání sledovalo 2900 diváků!!! A jelikož se na stadionu pohybovaly také děti, které měly vstup zdarma, je možné, že číslo mohlo být i vyšší.

 

Jako první se do příležitosti dostali hosté, ale nejdříve mířili těsně vedle Staňkovy brány a posléze je plzeňský fantom vychytal. Na druhé straně se spíše ostřelovalo vápno vápno Slovanu a dlouho se očekávalo, než plzeňáci kvalitně zakončí. Prvnímu gólu zápasu předcházela nastřelená tyč, ale v 36.minutě už se dobřanský stánek radoval. Ve vápně Slovanu se nejlépe zorientoval Ondřej Mihálik a propálil gólmana Chovana. Do přestávky pak ještě střelec branky zblízka přestřelil hlavou, aby následně sudí ukončil první poločas.

 

DVA GOLY ZA DVĚ MINUTY 

Do druhé půle se na obou stranách vystřídalo, na straně Plzně by se dalo říci, posílilo. Na trávník naskočila víceméně očekávaná základní jedenáctka Viktorky, která měla podpořit nového brankáře Jedličku.

 

O srovnání stavu se postaral Slovan v 58.minutě, ale branka byla pro ofsajd odvolána. To byl pro viktoriány impuls ke zlepšení útočné hry, kterou v 61. minutě šel korunovat brankou na 2:0 Tomáš Chorý. Stejný hráč se o pouhou minutu později postaral o navýšení skóre, když se ve vápně dostal k dorážce do odkryté sítě. A kdyby Kopic nechtěl najít o pět minut později svého spoluhráče k zapsání hattricku, a volil raději střelu, mohlo to být už o čtyři branky. 

 

Naopak na druhé straně byla po faulu na Barseghyana kopána penalta, kterou Vladimír Weiss s přehledem proměnil. A u jedné penalty nemuselo zůstat, ale na druhý pád arménského hráče sudí nereagoval.

 

75. minuta nepatřila mezi ty fotbalové, zejména když se jednalo o přátelský zápas. Po celý druhý poločas, kdy bylo puštěno několik nepříjemných zákroků, se zákrok na Klimenta plzeňskému týmu vůbec nelíbil a sám hráč si to mimo fotbalová regule vyřizoval se slovenským Weissem. Po strkanici měl rozhodčí jediné řešení, kterým bylo vyloučení obou nejvíce zúčastněných hráčů na celé strkanici. Ač oba hráči dostali po červené kartě, mohli je ale v duchu přátelského zápasu nahradit hráči z lavičky.

 

Ve zbytku zápasu se pak do vážnější příležitosti dostal opět Chorý, ale hlavou mířil jen do rukavic Chovana. Závěr se dohrával bez větší aktivity z obou stran, a Viktoria tak v dobřanském stánku vyhrála 3:1. Diváci si následně mohli užít focení s hráči, autogramiádu a zvednutí si obou mistrovských pohárů, které s sebou na stadion přivezli oba mistři svých soutěží.

 

Soupiska FC Viktoria Plzeň

1. poločas: Staněk – Holík, Pernica, Čihák, Falta – Bucha, Ndiaye – Mihálik, Čermák, Cadu – Trusa.

 

2. poločas: Jedlička – Řezník, Hejda, Čihák, Havel – Kopic, Kalvach, Qose, Pilař – Kliment (76' Trusa), Chorý.

 

Soupiska ŠK Slovan Bratislava

Chovan – Medveděv (46' Hrnčár), Abena (64' Voet), Kashia (Križan), Pauschek (De Marco) – Mustafič (46' Lichý), Holman (46' Weiss, 76' Šaponjić), Kankava (64' Agbo) – Čavrić (46. Barseghyan), Šaponjič (46' Green), Zmrhal (64' de Kamps).

 

STATISTIKY

Branky: 36' Mihálik, 61' Chorý, 62' Chorý – 70' Weiss (pen.),

Žluté karty: 67' Chorý - 72' Barseghyan

Červené karty: 75' Kliment - 75' Weiss

Rozhodčí: Berka – Volf, Mokrusch

Diváci: 2900

 

Záznam utkání:


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou