V Poháru mládeže FAČR kategorie U12 uspěla Zbrojovka Brno!

0

Zatím velice pestrý přehled vítězů jednotlivých kategorií nabízí letošní ročník Poháru mládeže FAČR PLANEO CUPU. Na prvních třech turnajích postupně brali prvenství mladí fotbalisté Slavie, Sparty a Slovanu Liberec. Čtvrté finále v Táboře přineslo v kategorii U12 první triumf Zbrojovce Brno před Spartou a týmem Football Talent Academy. Těšit se může i domácí FC MAS Táborsko, které obsadilo 6. místo.

Ivan Mládek kdysi v jedné ze svých písní zpívá, že Brno je zlatá loď. Ve fotbale se druhé největší město v Česku zlatu moc často nepřibližuje, ale tentokrát se v Brně mohou radovat s plnou parádou. Zlaté medaile a ceněná trofej zaslouženě putují z Tábora, kde se uskutečnil finálový turnaj kategorie U12 PLANEO CUPU, do moravské metropole. 

 

Zbrojovka měla impozantní vstup do turnaje, když základní skupinou prošla s výrazně kladným skóre 18:5 z pěti utkání. Průměr více než tří nastřílených gólů na utkání naznačuje viditelnou převahu Zbrojovky, kterou v základní fázi turnaje potrápily jen Pardubice, které mladí Brňané porazili 1:0. Všechna další utkání pak Zbrojovka vyhrála s výsledky 4:2, 5:3, 3:0 a dokonce i 5:0. Postup do finálové skupiny se samými vítězstvími už nikdo kromě Zbrojovky nezvládl. Pouze dva ztracené body za remízu si pak připsaly týmy Karviné a Slovácka a posledním vítězem základní skupiny byla Football Talent Academy s bilancí čtyř výher a jedné porážky. 

 

Ve Zlaté skupině se ukázala být pro Zbrojovku nejtěžším soupeřem pražská Sparta, která si do bojů o medaile přinesla z druhé pozice i remízu s Karvinou. Sparta Praha sice vzájemný duel se Zbrojovkou vyhrála 1:0, ale remízy s Football Talent Academy a Spartou Brnou ji připravily o možnost celý turnaj ovládnout. Zbrojovka vedle prohry s pražskou Spartou už ztratila jen remízou se Slováckem a po právu získala do svého držení pohár pro vítěze. Druhá skončila se ztrátou jediného bodu Sparta a třetí Football Talent Academy z Doubku u Říčan. 6.místo je pak určitě úspěchem pro domácí tým FC MAS Táborsko.  

 

Na PLANEO CUP do Tábora zavítaly i letos zajímavé fotbalové osobnosti. Bývalý reprezentant a hráč mj. Anderlechtu Brusel, Norimberku nebo Wolfsburgu Jan Polák a trenér reprezentační devatenáctky David Holoubek navíc na turnaji podporovali své syny.   

  

„Planeo Cup je krásný turnaj, účastní se ho i můj syn, takže jsem ho přijel podpořit. Do fotbalu mu moc nemluvím, snažím se mu sem tam něco poradit, ale jen doma, ne veřejně. Snažím se, aby se na hřišti rozhodoval a seberealizoval sám. Fotbal ho baví, stejně jako bavil mě a jsem rád, že je tady. Za nás hrát fotbal bylo přirozené, dělalo se všechno možné, nejen fotbal. Dneska je to hodně o fotbalu a děti nemají všestrannější rozvoj jako jsme měli my a tolik prostoru na něco jiného. Hlavně ať syna fotbal baví, jinak by nemělo cenu, aby ho dělal. A jestli se posune někam dál, to teprve uvidíme,“ svěřil se na turnaji Jan Polák.

 

David Holoubek se řadí k uznávaným mládežnickým trenérům, když dlouhou dobu pracoval s mladými fotbalisty ve Spartě. Vedl také A tým Sparty, Slovan Liberec nebo slovenský Ružomberok a v jednom utkání jako záskok za covid pozitivního Jaroslav Šilhavého i český národní tým. „Projektu strašně moc fandím. Co se tady odehrává, jak to prožívají hráči, trenéři, diváci, je skvělé. Vždycky rád přijedu a zúčastním se. Mám tady syna a o fotbale se spolu bavíme a sledujeme ho. Ale myslím, že ho nijak zásadně neformuji. Chci, aby ho fotbal bavil a měl z toho dobrý pocit, k čemuž se mu snažím vytvářet podmínky.“  

 

 

PLANEO CUP 2022

KATEGORIE U12 – KONEČNÉ POŘADÍ

1 Zbrojovka Brno 16

2 AC Sparta Praha 15

3 Football Talent Academy 14

4 FC Baník Ostrava 10

5 FC Slovácko 9

6 FC MAS Táborsko 5

7 FC Sparta Brno 5

8 MFK Karviná 3

 

Nejlepší hráč

Ema JUŘENÍKOVÁ – 1. FC Poruba

Nejlepší střelec

Tomáš DOČEKAL – Zbrojovka Brno

Nejlepší brankář

Michal PIKNER – Football Talent Academy

 

DALŠÍ FINÁLOVÉ TURNAJE PLANEO CUPU 2022

U9 28. - 29. 5. Znojmo

U8 4. - 5. 6. Benešov

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou