Finále na Střeleckém ostrově bavilo! Planá Jankovu vzdorovala statečně, ten ale zvítězil

0

Poprvé se finále krajského pohárů hrálo na Střeleckém ostrově. Hraní finále na prvoligovém stadionu je jedním z kroků, který by měl vést k většímu zájmu jihočeských klubů o působení v poháru, slibujícím zajímavá měření týmů napříč soutěžemi. Ve středu večer se tak Jankov (KP) ve finále postavil proti SK Planá (I.A). A právě Jankovští se po výhře 2:0 radovali z poháru a můžou se těšit na účast v MOL Cupu, kde se utkají nejspíše s divizním soupeřem. Zápas nalákal velmi slušnou diváckou kulisu a na dobrou věc vynesl krásných 50 000 Kč!

SK Jankov - SK Planá 2:0 (1:0)

Branky: 42. Schönbauer, 90+4. Benda

Bez karet.

Diváci502.

Rozhodčí: Němec Václav – Přibyl Jan, Polák Jiří,

Sestavy:

SK Jankov: Komrska – Řehoř (76. Jirkovský), Kollár, Lošek, Kroneisl – Kočer (62. Klíma), Hanzlík, Voráček, Schönbauer – Hüttner (82. Mizera), Popelka (71. Benda).

SK Planá: Hotový J. – Hotový O., Pintér T., Motyka, Pešek (86. Fujdiar) – Tibitanzl (78. Kitzler), Vrážek, Carda (40. Plojhar), Samek – Lengyel, Šteyer.

 

Jankov podle očekávání od úvodních minut hrál s míčem více na kopačkách, Planá se soustředila na obranu a spíše čekala, s čím soupeř vyrukuje. A dařilo se jí bránit velmi obstojně. Navíc první velkou šanci si připsali právě Plánští, Šteyer ale neuspěl. Ve 20. minutě odpověděl svou šancí Popelka, kterého vychytal Hotový. Plánský gólman si do konce poločasu připsal ještě několik výborných zákroků, ve 42. minutě ale nestačil na Schönbauerovu hlavičku po rohovém kopu. Perličkou je, že Jan Schönbauer pochází právě z Plané, byť fotbal za ni nikdy nehrál. Po půli tak Jankovští vedli 1:0.

 

Ve druhém poločase Planá vystrkovala růžky častěji. Oba gólmani se museli mít na pozoru, Hotový i Komrska ukazovali svoje kvality. Plánský Šteyer ve velké příležitosti branku netrefil, stejný hráč nebezepečně střílel v 77. minutě. Jankov se uklidňujícího gólu i přes několik příležitostí nedočkal a tak bylo utkání otevřené až do posledních sekund. A v nastaveném čase dokonce srovnáno být mohlo, Lengyel vyzval k samostanému úniku Šteyera, ten postupoval sám na bránkáře, jenomže i v této situaci Komrska obstál. A tak z protiútoku přišlo definitivní rozhodnutí. Mizerův centr si našel Benda a ve čtvrté minutě nastavení svým gólem ukončil pro oko diváka pěkné utkání. Velký aplaus patřil legendárnímu Fujdiarovi, který v 55 letech nastoupil v 86. minutě a zažil tak velký comeback na Dynamu.

 

Den před třiašedesátiletým výročí od založení klubu si tak SK Jankov nadělil ten nejhezčí možný dárek v podobě zisku poháru Českého poháru KFS!

 

Utkání mělo charitativní podtext, kdy výtěžek ze vstupného od 500 diváků a příspěvky od jednotlivých klubů a hráčů vynesl 50 000 Kč, které budou věnovány pro organizaci “Dubenský běh pro dobrou věc”. Peníze poputují na dvojčata Matýska a Šimonka Dvořákových z Litvínovic u ČB.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou