Pavel Kadeřábek se loučí s repre

0

Krajní obránce Pavel Kadeřábek ukončil reprezentační kariéru. Své rozhodnutí nejdříve oznámil trenéru Jaroslavu Šilhavému a následně to oznámil v oficiálním prohlášení. Důvodem jsou vracející se zdravotní problémy.

Zanedlouho třicetiletý Kadeřábek odehrál za českou reprezentaci 48 zápasů a vstřelil 3 góly.

 

„Z reprezentačních akcí jsem se omluvil již pro podzimní část roku 2021, důvod tehdejšího rozhodnutí je hlavním motivem také pro finální uzavření pomyslné reprezentační kapitoly. V posledních dvou letech jsem se potýkal s několika zdravotními problémy, které mě pustily jen do zhruba poloviny soutěžních klubových utkání,“ uvedl Kadeřábek ve svém prohlášení.

 

„Přestože jsem vždy respektoval doporučení a postup lékařů, fyzioterapeutů a dalších odborníků, věnoval maximální pozornost rehabilitaci a regeneraci, zdravotní problémy se v nepravidelných intervalech vracejí. Také v posledních týdnech jsem ze zdravotních důvodů na hřišti opakovaně chyběl. Tělo mi pravděpodobně vrací maximální zátěž a vytížení z předchozích 10 let, kdy jsem prakticky nechyběl v žádném utkání Sparty, Hoffenheimu či právě reprezentace. Chci udělat maximum pro to, abych fotbal na nejvyšší úrovni mohl hrát pokud možno co nejdéle.“

 

Kadeřábek oznámil své rozhodnutí trenérovi Jaroslavu Šilhavému s tím, že si nechce selektivně vybírat reprezentační srazy podle aktuálního zdravotního stavu.

 

Bude tak chybět už v březnových zápasech, ve kterých bude národní tým bojovat v baráži o postup na mistrovství světa 2022. Na dálku poděkoval všem trenérům a spoluhráčům, které v reprezentaci potkal.

 

„Česká fotbalová reprezentace pro mě vždy byla nejvyšší možnou metou, jsem vděčný a pyšný, že jsem mohl být její součástí. Sám před sebou i směrem k fanouškům mám čisté svědomí v tom, že jsem vždy reprezentoval naplno a s maximální touhou pomoci českému fotbalu k úspěchu. Nosit reprezentační dres byl skvělý pocit, stejně jako slyšet národní hymnu před zápasem,“ napsal také v prohlášení.

 

Kadeřábek poprvé nastoupil za českou reprezentaci v roce 2014, a to v přípravě proti Finsku. Ještě v ten samý rok dal i první gól, když v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy pomohl k výhře 2:1 nad Islandem.

 

Na vrcholných akcích reprezentoval Českou republiku dvakrát – na mistrovství Evropy 2016 a 2020. Předtím úspěšně působil i v mládežnických kategoriích. Nechyběl na domácím Euru 2015 hráčů do 21 let a byl členem týmu do 19 let, který v roce 2011 vybojoval stříbro na mistrovství Evropy.

 

Fotbalová asociace České republiky chce vyjádřit Pavlu Kadeřábkovi poděkování za jeho odvedenou práci ve všech reprezentačních výběrech a přeje hodně štěstí ve sportovním i osobním životě!

 

Zdroj: Fotbal.cz


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou