Jak domeček z karet, do kterého si sám cvrnknul majitel Dynama. Přijde prvoligový klub o 19 bodů?

0

Všechno začalo víkendovým odchodem Tomáše Sivoka z pozice sportovního ředitele klubu Dynamo České Budějovice a následného vyjádření předsedy představenstva Vladimíra Koubka. Ten osočil právě Tomáše Sivoka z toho, že chyboval v tak zásadních věcech, jako je nepravý podpis na hráčské smlouvě nebo uzavření smlouvy v rozporu s předpisy FAČR. Následný rozhovor Sivoka pro iSport pak zřejmě pohnul ledy ve vodách disciplinární komise FAČR, která se o Koubkova tvrzení zřejmě začne zajímat.

FALEŠNÝ PODPIS

Jak z rozhovoru pro iSport.cz vyplynulo, údajný falešný podpis na hráčské smlouvě, o které se Koubek v tiskovém prohlášení zmiňoval, se týkal hráče Micka van Burena, který na podzim v budějovickém Dynamu hostoval z pražské Slavie. Tomáš Sivok popřel, že by měl hlavní podpisové právo při stvrzování přestupů nebo hostování hráčů. Sám podepisoval pouze šéfa fotbalové akademie Aleše Křečka a u hráčských smluv připodepisoval s Vladimírem Koubkem.

 

Jenže zmínky o falešném podpisu nenechaly chladnou hlavu jiné kluby z první ligy a také disciplinární komisi FAČR. Pokud by se totiž potvrdilo, že smlouva nenesla pravý podpis, mohla by v krajním případě vyfasovat trest v podobě kontumace všech zápasů, do kterým Mick van Buren nastoupil. Přijít by mohlo Dynamo o 19 bodů!

 

Nejdříve by měl být klub jen vyzvaný k podání vysvětlení a obhajobě platnosti smlouvy. Teprve pak by disciplinárka řešila další postup.

 

Nicméně Jaroslav Tvrdík ze Slavie Praha má dle svých informací jasno. Na twitteru se vyjádřil k Van Burenově smlouvě a celý příspěvek jsme vložili do galerie. Pokud ale Dynamo informovalo Tvrdíka, že smlouva je v pořádku, proč přišlo osočení ze strany Vladimíra Koubka ku Tomáši Sivokovi, že podpis hráčské smlouvy je falešný? 

 

JAN JÍLEK

Z různých prohlášení klubu je zřejmé, že administrativa a PR nebude nejlepší stránkou vedení Dynama. 12. února totiž nejen že klub uvedl informace o odstoupení Tomáše Sivoka, ale následující den Tomáš Sivok v rozhovoru pro iSport.cz uvedl jako jeden z důvodů jeho odchodu možnou budoucí spolupráci Kloubka s Janem Jílkem, ke které se však 16. února klub staví opačně. Doslovné středeční vyjádření klubu v tiskové zprávě naleznete v galerii.

 

Vraťme se ale k 11. únoru, kdy byl na klubovém YouTube kanálu odvysílán rozhovor s majitelem klubu, Vladiírem Koubkem. V čase 10:45 padne otázka právě na osobu Jana Jílka a odpověď Vladimíra Koubka byla takováto: „Honza Jílek je nepochybně velmi zkušený funkcionář. Je to minulý předseda krajského fotbalového svazu a současný člen výkoného výboru krajského fotbalového svazu. Je to člověk s rozsáhlými zkušenostmi i z oblasti regionální politiky (dlouholetý starosta Jankova, pozn. redakce). Určitě se snažím jeho zkušeností využít a věřím, že dříve nebo později přijde doba, kdy Honzu Jílka využijeme i v klubu."

 

Sami se můžete na záznam rozhovoru podívat zde:

 

Kde je tedy pravda? Uvažuje klub a jeho vedení o spolupráci s fotbalovým funkcionářem a bývalým ligovým rozhodčím Janem Jílkem, což ostatně potvrdil i sám Vladimír Koubek v rozhovoru odvysílaném 11. února? Nebo platí pozdější tiskové vyjádření klubu, že o jeho angažování klub ani neuvažoval? Jak podle vás celá kauza dopadne a omluví se případně jedna ze stran, pokud se zjistí, že nehovořila pravdu?

 

K rozdílným informacím z klubu se vyjadřují i jeho fanoušci nebo zastupitelé Českých Budějovic na sociálních sítí. Zajímavé příspěvky naleznete v přiložené galerii.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou