Koubek je lhář bez špetky lidskosti, reaguje Sivok na vedení Dynama

0

V nedělním dopoledni jsme informovali o ukončení působení Tomáše Sivoka v Dynamu České Budějovice. V průběhu dne přinesl iSport.cz s bývalým reprezentačním obráncem rozhovor s podrobnosti ohledně Sivokova odchodu z klubu. Bývalý sportovní ředitel Dynama se původně ke svému odchodu vyjadřovat nechtěl, obrátil až po vyjádření majitele klubu v tiskové zprávě.

V úvodu rozhovoru Sivok zmiňuje, že když v srpnu loňského roku nastupoval do pozice sportovního ředitele, sdělil novému majiteli Dynama, Vladimíru Koubkovi, že k němu bude od prvního okamžiku upřímný a nebude jen kývat. A ani ne po půl roce budějovickému šéfovi oznámil, že na svou pozici rezignuje.

 

"Nebyli jsme na jedné vlně, proto odcházím," vysvětluje Sivok v rozhovoru pro iSport, ve kterém odkrývá poměry v klubu. "S panem Koubkem jsme si slíbili, že na sebe nebudeme útočit, ale porušil to a teď musím reagovat na jeho lži."

 

Tomáš Sivok uvádí, že jeho rozhodnutí skončit ve funkci nebylo unáhlené, ale vyvíjelo se. Při nástupu do funkce se dohodl s majitelem Koubkem a trenérem Hořejším, jak se bude směřovat klub, první tým a akademie. "Jenže už po dvou měsících se to začalo hroutit. Pak doktor začal mít finanční problémy a dělat zbrklá rozhodnutí."

 

Při reakci na Koubkovo vyjádření v tiskové zprávě uvedl, že pro Dynamo dělal celou dobu v klubu zadarmo z lásky ke klubu. Ani žádnou nabídku na smlouvu od pana Koubka nedostal. 

 

"První zádrhel nastal, když zjistil, že mu chybí prostředky na domluvené a čtyřikrát odsouhlasené hostování slávisty Micka van Burena," naznačil pro iSport.cz jednu z věcí, na kterou narážel ve svém prohlášení Koubek, tedy nepravý podpis hráčské smlouvy. Koubek měl dle bývalého profesionála za měsíc a půl po dotažení papírů přijít, že Mick van Buren je drahý, přičemž polovinu jeho platu měla stále hradit Slavia Praha.

 

"Mezitím pan Koubek řekl, že někdo podepsal smlouvu mezi kluby místo něj. Zajímalo mě, kdo to udělal, přišlo mi to jako šílenost. Já administrativu nedělal, sám jsem podepisoval jen nového šéfa akademie Aleše Křečka a pár hráčů jsem připodepisoval s panem Koubkem. Ten podpis na Van Burenově smlouvě už dál neřešil s tím, že se hlavně musíme zbavit Micka," nechápal Sivok a kontroval, že kdyby měl Mick odejít, odejde z klubu taky. "Čím dál víc jsem si připadal jako maskot, který je v klubu zbytečný. Došlo to tak daleko, že jsem si na jednání s Koubkem pro jistotu začal brát trenéra Horejše jako svědka, abych byl z obliga," upozornil na bizarní jednání ve vrcholném vedení klubu.

 

Sivokovi dále vadily nenaplněné sliby o akademii, se kterou měli velkou vizi. "I tady se ukázalo, že Koubek je ubohý lhář bez špetky lidskosti. Nedařilo se sehnat peníze a pan doktor to otočil proti mně, že si prostředky na fungování akademie mám obstarat sám." Jenže Sivok nebyl obchodním ředitelem klubu a i přesto, že sehnal sponzora s příspěvkem ve výši 1,8 milionů korun, Koubek nestihl včas připravit podklady a klubu chyběly ještě 4 miliony. "Nakonec mi řekl, abych je dal ze svého, což mi přišlo jako totální drzost," nechápal Sivok Koubkovo jednání, když navíc nebyl ani akcionářem klubu. "Ten člověk mě obrovsky zklamal a teď mám strach, že Dynamo půjde opačným směrem, než by mělo jít."

 

Pověstná kapka přišla když si poslechl páteční podcast s panem Koubkem na klubovém webu. "V srpnu mi říkal, že pánové Kristek a Jílek v klubu rozhodně nebudou, a teď by s nimi rád spolupracoval. Pan Kristek už má na stadionu svoji kancelář a nepřijatelný je pro mě i pan Jílek, který se léta stavěl na stranu Romana Berbra. Jsem přesvědčený, že ani jeden z nich klub neposune." Zároveň upozornil, že jeden potenciální sponzor za šest milionů kvůli nim vycouval, jakmile je uviděl na tribuně. Samozřejmě že Sivok souhlasí, že spolupracovat může s kýmkoliv, jelikož on klub zajišťuje, ale v tom případě u toho nechtěl být on. "Nechtěl jsem řešit ubíjející zákulisní věci, mým oborem je fotbal. K tomu jsem se bohužel dostával čím dál míň."

 

Tomáš Sivok má podle něj čisté svědomí. "Kdybych jakkoliv podváděl, musel bych se stydět nejen před rodiči," a doplnil, že pro jeho rodiče bylo složité číst o něm lži v médiích. Koupit si klub je jedna věc, ale mít na jeho fungování je věc druhá a Sivok to ví. Proto nechápe, že Koubek teď kope kolem sebe. "Všechno, co jsem dělal, bylo v souladu s legislativou FAČR. Ať pan Koubek klidně dá všechny smlouvy k soudu, já jsem morální člověk."

 

A jaké byly reakce na jeho nečekaný konec v klubu? "Přišlo mi víc zpráv, než když jsem v srpnu nastupoval. Ozval se Méďa (Pavel Nedvěd), Rosa (Tomáš Rosický) nebo šéf Slavie Tvrdík. I mojí rodině se ulevilo, manželka ze mě byla poslední tři měsíce nešťastná. Co dál? Vystěhuju si kancelář, vyřídím papíry a vrátím se k tomu, co jsem dělal předtím. Budu odpočívat, jezdit po fotbalech a vzdělávat se. Mrzí mě, jak to v Dynamu skončilo, tomu projektu jsem hodně věřil," uzavřel Sivok rozhovor pro iSport.cz

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou