Zhodnocení podzimu: TJ Vendryně

0

TJ Vendryně zažila povedenou podzimní část, kdy poprvé pod vedením trenéra Lukáše Martynka, jenž převzal otěže vendryňského A-týmu po svém otci, došla na krásné 3.místo. V průběhu podzimní části se vendyňští, několikrát slunili na samotné špici tabulky. Ukončenou podzimní část sezóny 2021/2022 nám zhodnotí trenér mužstva TJ Vendryně Martynek Lukáš.

 

Změna trenéra před novou sezónou

Do nové sezóny jsem nastoupil oficiálně jako hlavní trenér, kde jsem vystřídal taťku Davida, který si chtěl dát pauzu, a to oprávněnou, zaslouží si odpočinek, po veškeré práci, a po tom všem, co pro Vendryňský fotbal udělal. Pevně věřím, že se v blízké budoucnosti vrátí v jakékoliv funkci. 

Bohužel, mé problémy s kolenem a prodělané operace už mi nedovolí na 100% aktivně hrát fotbal, proto jsem se tedy vydal touto cestou, s Vendryní jako takovou jsem spjatý celý život a s fotbalem stejně tak. Několik tréninků jsem v posledních pár letech vedl, kluci ví, jak fotbal vnímám a co ode mě očekávat a tak nebylo co řešit. Hodně se změnil přístup týmu a celková stavba tréninků, zmodernizovali jsme cvičení - a i díky možnostem dnešního světa, novým trendům, atd. – pracujeme trošku jinak. Fotbal mě baví ve všech směrech jako celek, takže jsem rád a užívám si to.

 

Stavba týmu do sezóny

Tým, se kterým jsme začínali letní přípravu, byl dle mého postavený skvěle. Strašně hodně mladých a fotbalově nadaných kluků, skvělí hráči v ideálním fotbalovém věku a samozřejmě pár zkušených starších borců. Celkově bych řekl, že jsme velmi mladý tým a je to věc, na které chceme stavět. 

Osu našeho týmu tvoří kluci, kteří ještě pár let zpátky působili především ve Vendryňském Béčku, kde jsme hráli maximálně okres a o to větší mám radost, když se nám daří. Díky výborné práci našeho manažera p. Sikory jsme schopni vhodně doplnit dorostenecké mužstvo a z něj čerpat právě do našeho Áčka – v posledních letech se k nám takhle připojili například nejlepší střelec mužstva Klus nebo Lukosz, Szarzec, Lysek a další. Svoje minuty u mužů dostávají i jiní dorostenci a jsem si jistý, že příští sezónu nám hodně pomůže například mladý Raimund Sikora. 

Jedinou posilou před touhle sezónou z venku je Michael Safak, který se ale opět řadí k velmi mladým hráčům s vysokým potenciálem, jinak se tým drží víceméně ve stejném složení, hodně lpíme na atmosféře a celkové partě, kterou se nám podařilo skvěle stmelit, proto to taky vlastně děláme, žejo.

S většinou kluků z týmu jsem hrával, takže vím, co od nich můžu očekávat na hřišti a v celkovém přístupu, což je samozřejmě výhoda.

 

Hodnocení dosavadní části sezóny (podzimu 2021)

Do sezóny jsme šli hlavně s tím, ať nás fotbal baví a užíváme si ho, samozřejmě to jde lépe, když se vyhrává a nějaké očekávání byly. Já osobně jsem si za cíl dál hrát nahoře, TOP5, což se zatím daří a řekl bych, že i možná trošku nad plán. Sem tam jsem přemýšlel nad chybami, které jsme udělali v těch nejdůležitějších zápasech, které jsme prohráli jen o gól a říkal si, že jsme mohli v klidu skončit první, ale na druhou stranu, z nějakého důvodu soupeř ty góly dal a to je oprávněně posouvá před nás. My se z toho musíme poučit a příště to nedovolit. 

Abych to nějak shrnul, jsme samozřejmě velmi spokojení. Jak s počtem bodů, se vstřelenými brankami, tak hlavně i s přístupem a celkovou atmosférou, která u nás panuje. Kluci do toho dávají všechno, na tréninky chodíme v solidních počtech a na zápasy často musí někteří dokonce na tribunu. Bohužel i u nás v průběhu sezóny došlo ke zraněním, které vyřadily některé hráče na celý podzim, ale to je věc, s kterou se musí počítat. 

Po posledním zápase jsme si sezónu vyhodnotili, rozdali nějaké „ocenění“ a řekl bych, že padaly samá pozitiva, což samozřejmě neznamená, že není co zlepšovat – toho je opravdu dost, ale děláme to především pro radost.

 

 

Osobnosti týmu

Na tuhle otázku snad ani nelze odpovědět, každý z týmu je určitým způsobem velmi důležitou součástí a každý tam má svoje místo.

 

Nejlepší a nejhorší zápas

Těžko říct, který zápas bych vybral jako nejlepší, nabízely by se ty, ve kterých jsme vstřelili hodně branek, ale například zápas s Mosty bylo čisté trápení. Možná bych zvolil zápas v Petřvaldu, kde jsme měli hodně dobrých herních situací nebo paradoxně zápas ve Věřňovicích, kde jsme sice prohráli, ale výkon byl hodně dobrý. 

Nejhorší zápas asi konkrétně nevyberu, ale za nejhorší označím naše začátky zápasů, velmi často se nám totiž stává, že na startu zápasu spíme, dostaneme první gól a musíme dotahovat – to je věc, na které musíme zapracovat.

 

TJ Vendryně jako celek

Musím říct, že momentální situace je výborná, i přes veškeré komplikace s covidem chodí hodně kluků a to především v mládeži – což je nejdůležitější. Dorostenci jsou také na vrcholu tabulky, daří se jim, žákovský tým chodí v hojném počtu a mladých kluků z přípravky je taky plno. To je věc, která nás nejvíce těší, vzhledem k situaci v některých jiných klubech, kde s mládeží mají obrovské problémy.

 

Domácí – často kritizované - hřiště

To je věc, na kterou bohužel narážíme velmi často, nejhorší je, že je to největší překážka pro nás samotné. Kluci jsou fotbaloví, chceme hrát pohledný a rychlý fotbal, což ale bohužel někdy nejde. Často se tedy těšíme na hřiště soupeřů, kteří mají krásný pažit.

Abych to ale uvedl na pravou míru, dlouho se u nás s hřištěm nic nedělalo, je postaveno na škváře a prostě bylo ignorováno. Všechna čest Raimundovi Sikorovi, který dělá vše pro to, aby se to zlepšilo. Máme čerstvě zavlažování, momentálně se investovalo do trávy samotné. Výsledky ale samozřejmě nepřijdou hned, nějakou dobu to potrvá, musíme být trpěliví a věřím, že se dočkáme!

 

Plán na zimní přípravu

Momentálně máme samozřejmě volno, celý listopad. Ale od prosince už bychom chtěli začít běhat, mít aspoň nějaké kilometry, ať úplně nezlenivíme a taky bychom se už chtěli sejít na umělce, zatím ale ve formě fotbálku.

Od ledna pak začneme oficiální zimní přípravu, kdy chceme zapojit tělocvičnu, umělou trávu a běh. Uvidíme, jak se to podaří skloubit a hlavně co nám situace dovolí. Určitě budeme chtít tvrdě pracovat, od toho zimní příprava je. 

Čekají nás nějaké přípravné zápasy, které už máme tak nějak načrtnuté. 

 

Cíle do druhé části sezóny

Určitě nemáme v plánu vyhlašovat, že jdeme nějak suverénně na postup, ale stoprocentně se o to pokusíme. Čeká nás ještě obrovské množství zápasů, je tady x proměnných, které můžou všechno změnit. Do jarní části sezóny nastoupíme s pokorou, ale i s určitým sebevědomím, kdy se budeme rvát o co nejlepší výsledky, především s týmy, s kterými jsme ztratili. 

Pevně věřím, že navážeme na podzimní část sezóny, v určitých aspektech se ještě zlepšíme a budeme připraveni.

 

O případných posilách

Momentálně není nikdo konkrétní, o koho bychom se pokoušeli, jak jsem již zmiňoval, se stavbou týmu jsme spokojení, ale samozřejmě se může stát, že se objeví někdo, kdo nás zaujme. 

Pár kluků mi psalo, že by se rádo ukázalo na tréninku, tak třeba někdo nadchne, uvidíme.

 

Vzkaz pro fanoušky na závěr

Chtěl bych v první řadě poděkovat všem lidem, známým i těm neznámým (:D), kteří nás chodí podporovat na naše zápasy, ať už doma, nebo někdy i venku. Jsme rádi, že se daří a že Vás můžeme bavit fotbalem a věříme, že v tom budeme pokračovat. 

Velké díky patří taky Vám, webu fotbalunas.cz a především Kubovi Hradilovi, který řeší naší soutěž. Je to obrovské zpestření a zábava.

Pevně věřím, že nějak zvládneme tu naši pandemii a na jaře se všichni zase potkáme na hřištích a to klasicky v emocích, protože bez toho by to nešlo.

ANI AJAX!

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou