Zhodnocení podzimu: Internacionál Petrovice

0

Velice povedenou podzimní část sezony mají za sebou v polském příhaniči, kde sídlí celek Internacionálu Petrovice. Tým vedený dvojící trenérů Hanus - Wodecki přezimuje na 5. pozici se ztrátou pouhých 3 bodů na nejlepší. Do jarní části bude navíc vstupovat jako tým s nejlepší ofenzivou celé 1.B třídy sk.C. Jak se jarní část povedla či nepovedla nám zhodnotí brankář Patrik Chmelař v následujících řádcích.

Trenéři Wodecki a Hanus vstupovali do letní přípravy s kádrem, který prakticky nezasáhly žádné výraznější pohyby směrem ven. Vzácnou vyjimkou byl pouze transfer brankáře Sztefky do divizního Bohumína. Jinak se kádr spíš rozrostl o tvrdého hrotového útočníka Patrika Mrózka, který přišel z MFK Karviná a mladého nadějného dorostence Davida Pavlicu.

 

Týmové statistiky

Týmové produktivitě po podzimní části vládl především 16ti gólový střelec Petr Horák, kterého následoval s 5 trefami kapitán Petr Czyž a Patrik Mrózek, 4 trefami Denis Chmelař, Marek Brzóska a Jaroslav Martikán, 3 trefami Marek Kačinský a Daniel Šťastný, 2 trefami Radek Dvvořák a Radim Szkuta, a po jedné trefě mají Michal Konderla, Jakub Sznapka, Silvestr Varga. Dohromady tedy úctyhodných 50 branek, což dělá průměr téměř 4 branek na utkání. 

Kaňkou na skóre a tedy i předváděné ofenzivní hře, může být počínání defenzivy. 30 obdržených branek je suverénně nejvíc, z nejlepší pětky soutěže. Průměru 2,3 inkasované branky na utkání nemá ani 10. FK Staříč.

 

Nyní nám duely podzimu komentuje brankář Patrik Chmelař.

Utkání podzim 2021/22   

 

Petrovické derby 

Na úvod podzimní sezóny jsme hostili našeho odvěkého rivala z nedaleké Závady - Lokomotivu Petrovice. V týdnu před utkáním jsme se plně soustředili, a také pečlivě připravovali na to, aby se nám derby před domácími fanoušky povedlo. Už od prvních minut jsme na hřišti dominovali a na výsledku to bylo znát - 7:0 pro nás. Na trefách se podíleli 3x Petr Horák, 2x Petr Czyž, a po jedné trefě měli Patrik Mrózek a Denis Chmelař. Tento zápas byl pro nás klíčový. Plný euforie a adrenalinu, a jak všichni ví ,derby jsou vždy něčím vyjímečná.   

 

Zaváhání ve Vendryni 

Do Vendryně jsme jeli s pokorou a plně odhodlaní bodovat na 100%, jenže tento zápas se nám krutě nepovedl. I přes vyrovnání, proti nám byli, jak rozhodčí, tak nepříznivé, tvrdé, a podle mě i nejhorší hřiště v naší soutěži, na kterém jsme podlehli 5:3.  Za nás skórovali - Daniel Šťastný, Petr Horák a Michal Konderla. 

 

Demolice Mostů u Jablunkova 

V dalším kole jsme přivítali na svém hřišti Mosty u Jablunkova. V tomto zápase jsme chtěli potvrdit dominanci na domácím hřišti a ukázat, že od nás se budou horko těžko odvážet body. Od úvodních minut jsme na Mosty vlétli a úplně je rozložili po výsledkové stránce 9:2. Trefili se 4x Patrik Mrózek,2x Jaroslav Martikán, 1x Petr Horák a Marek Kačinský a jeden si dali hosté sami. 

 

Hnojník 5x inkasoval  

Do Hnojníku jsme zajížděli se skvělým pocitem a plní odhodlání opět naplno bodovat. To se nám povedlo, i když to nebyl jednoduchý zápas. Přesto jsme dali 5 branek a pouze jednu inkasovali 1:5. O trefy se postarali 2x Denis Chmelař a 1x Petr Czyž s  Petrem Horákem. 

 

Největší domácí propadák 

Tohle kolo k nám zavítali Raškovice a my chtěli doma navázat na skvělá předchozí 2 kola, kdy jsme naplno bodovali.  Jenže hráči Raškovic nás famózně sestřelili z hrušky, kdy nám uštědřili zatím naší největší podzimní porážku 2:7. Naše branky vstřelili Petr Horák a Petr Czyž. 

 

Horák zničil Oldřichovice  

Další domácí zápas jsme přivítali Oldřichovice, proti kterým jsme si museli na domácím hřišti napravit reputaci po nelichotivém debaklu od Raškovic. Tenhle zápas nám vyšel na výbornou v podstatě Horák sám zničil Oldřichovice 4:2. Branky: 4x Petr Horák.   

 

Brzké branky ve Staříči rozhodly 

Do Staříče jsme jeli s tím, že bychom chtěli navázat na výborné předchozí kolo, kde jsme plně bodovali. Zápas ve Staříči nebyl jednoduchý, ovšem rozhodly branky v úvodu a udržení Kaulince na uzdě. Výsledek 1:3 určily branky Marka Brzósky, Marka Kačinského a Radka Dvořáka.  

 

 

Brankový festival do sítě Věřňovic 

To jsme přivítali tehdejší nejlepší obranu soutěže, kterou se pyšnily Věřňovice. V úvodu utkání to vypadalo, že se budou body dělit, ovšem ale tomu tentokrát posléze, tak nebylo. O osudu Věřňovic rozhodla penalta v 69. minutě. 7:2 výsledek určilo těchto 7 střelců: Petr Horák, Marek Kačinský, Jaroslav Martikán, Daniel Šťastný, Radek Dvořák, Marek Brzóska, Silvestr Varga. 

 

Vydřené body v Bašce 

Do Bašky jsme přijížěli jako favorit s bilancí 3 výher po sobě jdoucích. Jenže první půle se nevyvíjela podle našich představ, vůbec nic se nám v ní nedařilo. Ráz utkání zásadně změnila červená karta. Po udělené kartě obránci Bašky, se nám povedlo vstřelit 2 branky a zvítězit 0:2. Trefili se Denis Chmelař a Petr Horák. 

 

Zkrat v Horní Suché 

Do Horní Suché jsme odjeli s tím že chceme jejich hráče obrat o body. Bohužel jsme měli smůlu, že se nám zranil jeden z našich rychlonohých záložníků Denis Chmelař.  Bez něj jsme tam totálně vyhořeli, jak v útočné, tak i v obrané fázi a skóre tomu plně nasvědčuje 4:0.   

 

V Nýdku šlo o vše 

Do Nýdku jsme zajížděli s tím, že chceme naplno bodovat a dotáhnout se na čelo tabulky. Museli jsme se obejít bez zraněných Marka Kačinského, Denise Chmelaře, Radima Madeckého a Patrika Mrózka. Zápas jsme dohrávali už od první půle v 10 hráčích v poli po červené kartě Ondřeje Klabana. Řekl bych, že o osudu tohoto zápasu Nýdkem rozhodla chycená penalta v 73. minutě za stavu tuším 1:2. My jsme pak přidali ještě jednu branku, a na konci inkasovali druhou 2:3, ale domácím to na zvrat nestačilo. Trefili se Daniel Šťastný, Marek Brzóska a Petr Horák.  

 

Dohrávka na umělé trávě proti Sedlišti 

V listopadu jsme přivítali v dohrávce pod umělým osvětlením na umělé trávě v Orlové, hráče Sedliště. I tem jsme chtěli ukázat, že ne nadarmo máme nejlepší ofenzívu a výsledek tomu plně nasvědčoval. V pěkném světle se ukázal dorostenec David Pavlica, který k asistenci přidal i skvělou branku a podílel se na skóre 5:2. Trefili se 2x Petr Horák, 1x Marek Brzóska, David Pavlica a Jakub Sznapka. 

 

Zápas do úplného konce 

V posledním kole jsme přivítali na našem hřišti hráče Petřvaldu, kteří přijeli na horkou půdu odkud se vozí body horko těžko. Od prvních minut zápasu vše nasvědčovalo tomu, že tento zápas skončí remízou, ale o osudu zápasu rozhodl střídající domácí Radek Dvořák, na kterého byla minutu před koncem odpískaná penalta a ta nakonec rozhodla o zápasu 3:2. Trefili se 2x Radim Szkuta a 1x Jaroslav Martikán.  

 

 

Patrik Chmelař - "Doufám, že jarní část se nám opět povede, tak, jak ta podzimní a budou se nám ze všech stran vyhýbat zranění, ať už u hráčů, tak i brankářů. Chtěli bychom se pokusit o postup do 1.A třídy, čímž bychom se chtěli vedení postupem, pokud by se to povedlo, odvděčit za skvělou práci, co pro nás dělají a stále dělat budou. Jinak Všem přeji příjemné svátky a těšíme se na další část sezóny."


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou