Sokol Jestřabí Lhota

0

1. místo, 31 bodů

Úvodní dvě remízy (doma Zásmuky a venku Kouřim) dotáhli borci Jestřábky ke dvěma bodům po vyhraných penaltových rozstřelech. A to byly na dlouhou dobu jediné ztráty. Tým figuroval od začátku v popředí tabulky, na první místo se vyhoupnul po šestém kole a už před sebe nikoho nepustil. Teprve v desátém kole poznal poprvé hořkost porážky, když nejtěsnějším rozdílem podlehl na hřišti dalšího favorita, Velimi. Teoreticky se před Jestřábku může dostat mužstvo Plaňan, pokud uspěje v obou dohrávkách (a jedna právě s Jestřabí Lhotou). Ale to se dozvíme až na jaře.

 

Na hřiště se v dresu Jestřábky podívalo 26 hráčů, z nichž ale tři mají opravdu pouze minutové záznamy. Kostru týmu tvořili gólman Luboš Karban, kapitán Miloslav Klička, dále Petr Kesner, Martin Mikeš, Aleš Krupka a Tomáš Kubíček, avšak nikdo z nich neodehrál všech 12 zápasů. Tyto hráče, vesměs matadory (s výjimkou Kubíčka) pak vhodně doplňovali další převážně mladí hráči kolem osmnácti let. Výjimku tvoří pouze jeden poločas kmeta týmu Ladislava Týmy (roč. 63).

 

Tým má pevnou obranu a málo inkasuje - pouze deset gólů. Málo gólů také dává, 33 je na první místo slabé, ale důležitější jsou body. Jestřábka tak musí bavit hrou, protože v jejich zápasech padá v průměru jen 3,5 gólu. Nejčastější výsledek 3:1 ukazuje, že mužstvo v poklidu získalo tři body. Do tabulky střelců se zapsalo 12 hráčů, nejčastěji pak mladí dravci Matěj Trojan a Václav Šámal (po šesti).

 

Jestřábka hraje tradičně slušně, pouhých 18 žlutých karet a žádná červená.

 

Spokojen tak může být i hrající trenér Martin Mikeš: "U nás panuje po podzimu spokojenost. Získali jsme výborné mladé hráče Vaška a Jirku Šámala, Matese Trojana a Adama Hojdu, kteří ukázali svou kvalitu a skvěle do týmu zapadli. Kaňkou je zranění Jirky, kterému přeji brzké uzdravení. Na začátku sezony jsme vzhledem k absencím měli potíže se sestavou, postupně se nám podařilo tým vyladit a vyhrát několik zápasů za sebou, dařila se nám i koncovka. V některých zápasech jsme měli štěstí, ale to k fotbalu patří.

 

Chtěl bych všem hráčům, realizačním týmům klubu a vedení klubu poděkovat. A za velkou podporu děkuji našim skvělým fanouškům. Všem přeji pevné zdraví a věřím, že jarní sezóna bude stejně úspěšná."


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou