FK Velim B

0

2. místo, 29 bodů

Rezerva Velimi má kvalitní zázemí. Sáhnout může pro šikovné dorostence, rozehrát se za béčko mohou hráči "A" týmu. Začátek soutěže ale Velimi příliš nevyšel. Utrápená výhra nad Ovčáry, i když tady se dá operovat nadšením nováčka, ale porážka ve druhém kole na hřišti Štítar byla jasným propadákem. Ale pak už přišla nepřetržitá bodová šňůra, kterou kazí pouze čtyři remízy, z nichž ale jen jedenkrát byl druhý bod pro Velim. Jako jediní také dokázali ve šlágru kola porazit současného lídra tabulky Jestřabí Lhotu. 

 

Tým se může opřít o kvalitní gólmany, z nichž nejčastěji mezi tyčemi stál Luboš Svoboda. Dále stavěl na čtveřici relativně stabilních hráčů, kteří odehráli přes 1000 minut. Obranná opora Marek Hrabal (11 zápasů), dále Marek Kosina, Petr Štros a Ondřej Vokřál (všichni naskočili do všech zápasů). Společně s těmito hráči se celkem na hřišti objevilo 29 hráčů.

 

Mužstvo disponuje kvalitní obranou, o čemž svědčí nejnižší počet obdržených branek (pouhých devět). Více jak jeden gól jim dokázaly vstřelit pouze týmy Kouřimi a Krakovan (oba 2). I když v případě Kouřimi je to zavádějící, neboť oba góly byly vlastní. Proměňování šancí je asi malinko problémem, protože 37 nastřílených gólů není moc. Mezi střelce se ale zapsalo celkem plných 18 střelců, nejčastěji se trefoval Lukáš Seifert (8).

 

Velim hraje velice slušně, pouhých 20 žlutých karet a žádná červená jsou toho důkazem. 

 

Spokojenost neskrývá ani kouč Velimi, Jiří Ptáček: "Cílem sezóny bylo navázat na předchozí ročníky, hrát atraktivní fotbal a atakovat nejvyšší příčky. To se z hlediska postavení v tabulce podařilo. Pokud podzimní dohrávky dopadnou podle předpokladu, skončíme na druhém nebo třetím místě. Směrem dozadu to bylo na výbornou, za celý podzim jsme inkasovali pouze 9 branek, z toho navíc bohužel tři vlastní. Směrem dopředu jsme si dokázali vytvořit ve většině zápasů velké množství stoprocentních šancí, ale s jejich zakončením jsme se někdy až moc trápili. Proměňování šancí nás zbytečně připravilo o další body v Plaňanech, Zásmukách a doma s Kouřimí. Tým ale potvrdil svoji kvalitu, přestože před startem soutěže prošel větší obměnou. V jejím průběhu byl navíc ideálně doplňován hráči z A-týmu i dorostu."


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou