TJ Kouřim

0

4. místo, 26 bodů

Na začátku soutěže si museli Kouřimští připadat jako v jiném světě. První poločas a hned debakl 0:3 s neznámými Plaňany. Blamáž se podařilo odvrátit ve druhém poločase a byli z toho dva body. V následujícím domácím zápase ztráta dalších dvou bodů s Jestřábkou a potom těsná prohra v Zásmukách. Po třech kolech tři body. To se podařilo vylepšit těsnou výhrou v domácím zápase s Bečváry, ale přišel další kolaps. Po dvoubrankovém vedení nad Č. Pečkami přišel totální obrat ve druhé půli a Kouřim neměla nic. V polovině soutěže po rozpačitých výkonech až osmé místo. To se naštěstí podařilo ve druhé polovině soutěže napravit a nebýt další domácí porážky s Libodřicemi, které hrály téměř celý zápas v deseti, tak by se to dalo hodnotit skvěle. Domácí hřiště ale pro Kouřimské nebylo výhodou, protože zde ztratili devět bodů. Venku byli úspěšnější a pokud si tento trend uchovají, tak mají na jaře šanci své umístění ještě vylepšit, protože na hřištích soupeře se představí osmkrát.

 

Do sezóny se zapojilo 23 hráčů, z nichž jen dva naskočili do všech třinácti zápasů - kapitán Martin Snížek a střídající Lukáš Kocián. Nejvíce minut nasbíralo a bylo tak základem týmu decimovaného nemocemi a zraněním pět hráčů (Keltner, Snížek, Tománek, Světnička a Novák. Tým se musel vyrovnat i se ztrátou na pozici gólmana, když neotřesitelná jednička Lukáš Havránek byl po zranění vystřídán mladým Matoušem Petráskem, který si však vedl skvěle.

 

Tým je nejlepším v ofenzivě a nastřílel 44 gólů. Není divu, když má v kádru nejlepšího střelce soutěže Martina Snížka (15), kterého následuje Tomáš Dufek (8), jenž své zásahy ale zapsal v pouhých sedmi zápasech. O zbylé góly se podělilo dalších deset střelců. Malinko to drhne v obraně, čehož vizitkou je 22 inkasovaných gólů a to je na horní patra tabulky docela dost.

 

Tým od rozhodčích viděl 36 žlutých karet (Patrik Jirků a Jan Keltner po pěti, stopeři Dan Procházka a Milan Tománek po čtyřech). Kladný posun jsme zaznamenali v počtu červených karet, kterou si zblízka prohlédl pouze Tomáš Svoboda.

 

Sezónu hodnotí kapitán Martin Snížek: "Podzimní část sezóny hodnotíme pozitivně, hlavně z pohledu získaných bodů. Celý půlrok jsme se potýkali, asi podobně jako spousta dalších týmů v soutěži, s rozsáhlou marodkou a každý zápas hráli v jiné sestavě. Když už se někdo uzdravil, další se zranil, do jednoho zápasu jsme šli bez devíti lidí. S velkou pomocí kluků z béčka a dorostu se nám dařilo doplnit kádr na zápasy. I to byl jeden z důvodů, společně s nízkou tréninkovou docházkou, proč naše výkony ve většině zápasů nebyly zdaleka optimální, a tak bodový zisk rozhodně bereme. Naštěstí na tom soupeři byli často ještě hůře než my.

 

Nevím jak to vidí ostatní, ale tenhle půl rok byl podle mě okresní přebor celkově kvalitativně nejslabší, co za 20 let pamatuji. Při některých zápasech si diváci museli ukroutit hlavu a divit se, že nejsou na čtvrté třídě. To, co jsme sami doma předvedli proti Červeným Pečkám nebo Libodřicím, bylo na vrácení vstupného. Naopak druhý poločas s Plaňany, zápas ve Velimi a doma s Ratboří musel divákům udělat fotbalově radost.

 

Děkuji všem klukům z týmu za to, že odmakali na hřišti vždy co mohli, často i přes různá zranění a samozřejmě našim fanouškům, kteří nás každý zápas ve velkém počtu podporují."


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou