FK Červené Pečky / Pašinka

0

11. místo, 12 bodů

Pro Červené Pečky sezóna nezačala dobře, když přišly hned první tři porážky. Pak se ale začalo blýskat na lepší časy, výhra nad Zásmuky, Csaplárova past sklapla v Kouřimi a po famózním obratu přibyly další tři body, jenže pak začalo být zase ouvej. V tuto chvíli se Pečky sice vyhřívaly na osmé pozici, ale přišla zbytečná domácí ztráta s Bečváry, povinná výhra nad Ovčáry a v posledních šesti kolech už jen pouhé dva body po penaltovém rozstřelu s Tuklaty.

 

Do výkonů Peček se jistě promítnul fakt, že muselo nastoupit celkem plných 31 hráčů. Jediný David Zákoucký naskočil do všech utkání, dvanáct jich má na kontě Jaroslav Svoboda a nestor Zdeněk Bulíř. Jen dva hráči odehráli přes tisíc minut a další dva více jak devět set. Ještě že je kam sáhnout do rezerv a nahradit kvantitu, když pokulhává kvalita, tak se body těžko sbírají. V pečeckém dresu dostávají ale příležitost mladí hráči a jejich čas jistě přijde. Obdiv ale kromě Zdeňka Bulíře zaslouží gólman Zdeněk Linhart, který v téměř šedesáti letech byl mezi tyčemi oporou.

 

Nejen nemoci a zranění, ale také červené karty, které Červenopečečtí viděli čtyři (Matěj Bílý hned dvakrát), vystavily stopky do utkání. 22 žlutých je poměrně nízké číslo i vzhledem k tomu, že David Zákoucký jich viděl hned osm a ukazuje na nejistotu mladých, kteří nejsou zvyklí na dospělé zápasy v přeboru a neví, s jakým důrazem hrát. 

 

22 vstřelených branek a 40 inkasovaných odpovídá postavení týmu v tabulce. Tým inkasoval hodné v závěru, od Libodřic 7, s Nučicemi 6 a od Krakovan 5, kdy už se modlili, aby byl konec soutěže. V počtu nastřílených si pomohli proti Ovčárům, kterým nadělili devět kousků. Na čele týmové tabulky střelců je tradičně Jaroslav Svoboda (7) následovaný Davidem Zákouckým (5).

 

Nespokojenost se sezónou projevil i hrající trenér Matěj Bílý: "Je těžké pro mě hodnotit uplynulou část sezony. Od začátku předpřípravy květen/červen, přes klasické přípravné období až po samotnou soutěž nás provází jedna komplikace za druhou a v celkovém součtu je z toho pouhých 12 bodů. Jednou z hlavních příčin je nevyrovnanost našich týmových výkonů z důvodu nestabilní sestavy (v podstatě každý zápas jsme hráli v jiné sestavě a to už se na týmu promítne), další příčinou je mnoho nevynucených individuálních chyb, které by se daly nazvat žákovskými. Nemá cenu rozmazávat detaily, celkově jsem velmi nespokojený s množstvím bodů, předváděnou hrou se slabšími soupeři a s nevyrovnanými individuálními výkony hráčů.  V zimní přípravě bude nejdůležitější stmelit se, stabilizovat kádr a hlavně udržet si pevné zdraví. Věřím, že jarní část sezony bude zase o něčem jiném a budeme ji hodnotit pozitivně."

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou