FK Libodřice

0

3. místo, 29 bodů

Libodřice měly skvělý začátek - z pěti zápasů 15 bodů. Pak však přišla náročnější střední pasáž, kde postupně padly s Velimí, Plaňany i Jestřabí Lhotou. Závěr soutěže ale už zase našel Libodřické v herní pohodě a získali dalších 12 bodů. Když se k tomu přičtou dva body po remíze s Ratboří, je z toho krásný výsledek. Faktem ale zůstává, že na teoreticky tři nejlepší týmy nestačili. V tabulce venkovních zápasů jsou Libodřice první, ale už tak se jim nedařilo na domácím hřišti. Velkou oporou jsou pro ně ale diváci, kterých s jiným týmem po okrese snad tolik nejezdí. Sice ne vždy jsou objektivní, ale objektivita fanoušků je asi nesmyslný pojem.

 

Do zápasů se zapojilo celkem 19 hráčů, což není příliš. Hned pětice hráčů odehrála všechna utkání (po kapitánovi Vaškovi Dittrichovi, ještě gólman Michal Hradecký, který přišel před sezónou z Plaňan, středopolař Marek Hovorka, pilka na lajně Lukáš Pohanka a libodřický tank Pavel Škopek). Dalších sedm hráčů se zapojilo do jedenácti zápasů. Co bude trenér dělat, když se mu uzdraví další marodi, kteří jsou také adepty na základ...?? Ale co si budeme povídat, takové starosti by měl rád každý trenér.

 

Mužstvo má velkou produktivitu (41 gólů), i když si Adam Baško mnohokrát stěžoval, že mohlo být proměněno více šancí. Tým ale také dost inkasuje (22 branek). Naštěstí je to tým bojovný, který se jan tak nevzdává a dokáže soupeře přetlačit. Mezi střelce se zapsalo celkem 12 hráčů a z nich nejčastěji Pavel Škopek (9) a Václav Dittrich (6).

 

37 žlutých karet ukazuje na důraznou hru, která každému nevoní. Nejčastějším sběratelem je Pavel Batelka (8), který zároveň viděl dvakrát červenou a je "zlým" hráčem podzimu. Další dvě červené viděli Tomáš Němec a Michal Matějka.

 

Jak byl spokojen trenér Adam Baško? Čtěte: "Pro mě jako trenéra první půl rok mistrovské sezóny. V letní pauze jsem chtěl přivést kvalitní hráče a doplnit tím, už myslím, i tak kvalitní tým, co v Libodřicích už byl. Všichni čtyři hráci, jmenovitě: Škopek, Batelka, Kovařík a Hradecký byli ve svých týmech tahouny, ale všichni měli chuť k nám přijít a perfektně zapadli.

 

V áčku bylo 18 vyrovnaných hráčů a vše vypadalo perfektně. Jenže před začátkem sezóny se vážně zranili s kolenem Skočdopole, Pánek a Strejček, a v jejím průběhu Němec. Nechápu proč, ale jsou to čtyři naši nejmladší hráči. Štěstí, že máme oproti ostatním širší kádr. I tak jsme podzimní část, co se bodů týče, zvládli, myslím, dobře, i když jsem klukům říkal, že chci po podzimu 39 bodů. Máme 29 a s tím můžeme do jara stavět.

 

Tahounem byl kapitán Dittrich, který si držel vysoký standard a k němu se přidali i další hráči. Jinak si myslím, že po coroně kvalita soutěže dost opadla. A je to vidět na mnoha jasných vítězstvích. Pro mě byly příjemným překvapením výsledky Plaňan, které poskládaly vlastně nový tým a nechci říci zklamáním výsledky Nučic, které jsem tipoval o dost výše. Nu což, podzim je za námi a my už se těšíme na jaro, kdy doufám, že budeme vířit horní patra tabulky."

 

 

 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou