Sokol Plaňany

0

5. místo, 26 bodů

Co čekat od týmu Plaňan bylo před sezónou ve hvězdách. Nový trenér Petr Šafránek přivedl do Plaňan zahraniční legii. Někteří místní hráči tuto situaci neunesli a skončili nebo přešli do jiných mužstev v okolí. A přišel první zápas. Podle prvního poločasu to vypadalo, že Plaňany budou patřit k favoritům. Drtili Kouřim, ale propadák ve druhém poločase znamenal jediný bod. Po následující výhře v Pečkách přišel propadák v podobě porážky na vlastním hřišti od Ovčár. Co tedy čekat od tohoto týmu? To jasně ukázaly následující zápasy. Samá vítězství, i když dvakrát jen za dva body.

 

Covid soutěž nezastavil, ale Plaňanští se mu nevyhnuli a proto poslední dvě utkání jsou odložena. Dohrávky ukáží, kam může tento tým pomýšlet, protože je čekají zápasy s Jestřábkou a se Zásmuky. Ale i tak rozhodně patří tento tým do špičky okresu a ukáže se, co z něj trenér Šafránek vydupe po zimní přípravě.

 

Do zápasů nastoupilo celkem 21 hráčů, sestava byla celkem stabilní, protože všechna utkání odehráli 4 borci (kapitán Tomáš Freund, dále Oleh Lazaryev, Yevhen Pavlenko a Oleksandr Shpuryk). Další čtyři hráči mají deset zápasů. V brance mají Plaňany solidní jistotu v podobě Václava Arnolda ml., kterého při zranění zdatně zastoupil jeho otec Václav Arnold st. 

 

Obrana pracuje spolehlivě, inkasovaných 18 gólů je slušných. Ale útoky vedené v rychlosti s dostatečnou průrazností jsou smrtící. Tým nasázel v jedenácti zápasech 40 branek a kdyby měli hráči lepší koncovku, tak podle počtu šancí mohlo být gólů možná i dvakrát tolik. O branky se podělilo deset hráčů, nejvíce jich nastřílel Artem Motrunich (8) a Dominik Žemba (7).

 

Tým obdržel jedinou červenou kartu, ale vysoký počet 31 žlutých karet ukazuje, že v Plaňanech se s nikým nemazlí. Nejčastěji viděl žlutou kartu Oleksandr Shpuryk (6) a důrazný Tomáš Freund (5).

 

Sezónu střízlivě hodnotí trenér Petr Šafránek: "Před sezonou se toho v Plaňanech dost změnilo. Přišel jsem jako nový trenér a zároveň přišlo šest nových zahraničních hráčů. Navíc letní příprava je velmi krátká a nás čekalo vzájemně dost práce.

 

Hodnocení sezony bych rozdělil do dvou částí. A to první dva zápasy a pak ty ostatní.První zápasy pro nás byli krátce noční můrou. V Kouřimi jsme vedli 3-0,ale jelikož se nám již v první poločase zranil brankař tak jsme nakonec jen remizovali a ještě jsme prohráli na penalty a druhý zápas jsme s Ovčáry podcenili a prohráli. Nás to ale paradoxně posílilo a v dalších zápasech jsme již takové výpadky nepřipustili a tak to hodnocení již bylo daleko lepší.

 

V dalších zápasech jsme jednak stabilizovali herní projev a hráči se postupně zabydleli na postech, které jim a mužstvu nejvíce vyhovovaly. Prostě to chtělo čas, aby si vše sedlo a myslím, že to pak bylo znát. Ne všechny zápasy jsme odehráli podle mých představ, ale vždy jsme měli dost sil nakonec zápasy zvládnout.

 

Takže celkově jsem spokojen s tím, co hrajeme, ale zároveň vidím, že máme rezervy, na kterých budeme v zimní přípravě pracovat a uvidíme jak se nám to podaří. Jinak v soutěži je šest velmi vyrovnaných mužstev, mezi kterými se nakonec rozhodne o celkovém vítězi. Jsem rád, že jsme mezi nejlepšími, ale na jaře si na sebe žádny tlak nebudeme připouštět a věřim, že porazit nás nebude pro soupeře jednoduché."


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou