Sokol Zásmuky

0

6. místo, 23 bodů

Jako nováček soutěže si Zásmuky nevedou vůbec špatně, ba naopak. Svůj potenciál naznačily už v úvodním zápase, když si z Jestřábky odvezly bod. Po dalších dvou těsných výhrách přišla nečekaná porážka v Č. Pečkách. "Kluci si asi mysleli, že se soupeř porazí sám", uvedl tehdy rozzlobený Václav Jindra. Ale prohra tým nakopla a na šňůrku se navlékaly další tříbodové korálky. Radost snad mohou mírně kalit jen těsné a smolné porážky v Krakovanech a Libodřicích.

 

Poslední zápas sezóny (Plaňany) mají Zasmučtí odložený až na jaro. Ale i bez jednoho zápasu, ať dopadne jakkoliv, je to krásné šesté místo. Zásmucká Bažantnice zatím odolává dobyvatelům, protože doma Zásmuky ztratily pouze bod po remíze s Velimí. Venku už se tolik nedařilo, byť porážky byly těsné a smolné.

 

Na hřiště se podívalo během dvanácti zápasů 26 hráčů, z nichž tedy 4 posbírali opravdu jen minuty. Ale i 22 hráčů je vcelku dost a je vidět, že se dá sáhnout i do rezerv. Všechny zápasy odehráli hned tři borci - kapitán Filip Jonáš, Petr Pěkný a Zdeněk Vokáček. Dalších šest hráčů má odehráno deset a více zápasů. Mezi opory určitě patří gólman Petr Terč, stopeři Petr Pavlík a Martin Čapek, k velkým výkonům se rozehrál Jiří Pechar, na lajně je hodně vypálená tráva, když po ní jezdí nahoru a dolů Zdeněk Vokáček...A další... Kádr má určitě velkou kvalitu.

 

Tým staví na pevné obraně a málo inkasuje (15), což je třetí nejnižší číslo. Ale také málo gólů dává (30), když vezmeme v potaz, že z tohoto počtu padlo deset do sítě Ovčár. V zápasech Zásmuk padá nejméně branek (průměr necelé čtyři góly v utkání), což může být divácky nudné, ale Zásmuky baví svojí hrou. Zajímavé je, že nejlepším střelcem je stoper Petr Pavlík (8), následován centrhalvem Jiřím Pecharem (7). Kde jsou útočníci? Ale celkově se do střelecké listiny zapsalo 14 hráčů.

 

Pouhých 18 žlutých karet a jediná červená je výsledkem slušné hry.

 

A co nám k výkonům v sezóně prozradil Václav Jindra: "Při pohledu na tabulku nejde podzimní část hotnotit jinak než pozitivně. Cílem pro nás bylo hrát klidný střed tabulky a to se nám dařilo. Méně už jsem spokojený s přístupem většiny hráčů k docházce na zápasy a o trénování nemůže být ani řeč. Z toho jsem hodně zklamaný. Doufám, že si teď všichni odpočineme a do zimní přípravy půjdeme s chutí. Jelikož jsme nováčkem v okresním přeboru, nedokážu posoudit a porovnat, kdo ze soupeřů překvapil, nebo naopak zklamal. Kvalitu měla určitě Jestřabí Lhota, a když bude ve stejných výkonech pokračovat na jaře, v příští sezoně si může zahrat B třídu."

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou