Slavoj Ratboř

0

8. místo, 19 bodů

O týmu Slavoje Ratboř by se dalo doslova a dopísmene říct, že sezóna šla od deseti k pěti, ba možná trefněji k nule. Úchvatný vstup do soutěže, pět zápasů po třech bodech a čelo tabulky. Ale už i ten pátý zápas drhnul, Ratboř ho musela otáčet. Po něm následovala těsná prohra v Nučicích a do konce sezóny tým získal pouhé čtyři body za čtyři remízy, které nedokázali Ratbořští rozmnožit v penaltách. Do toho neodehraný zápas v Jestřábce a výprask v posledním kole, kdy v Kouřimi rupli 7:0.

 

S odstupem celého podzimu se ale ukazuje, že líbivý a hlavně vítězný fotbal se dařil v prvních zápasech možná hlavně proto, že soupeř to dovolil. Byly to totiž samé týmy po třinácti kolech u dna tabulky. Faktem také zůstává, že několik ztracených zápasů bylo velmi těsných a kdyby... Ale na kdyby se bohužel nehraje.

 

Ratboř zvládla sezónu odehrát s 16 hráči. To je hodně úzký kádr, který pak vykolejí několik zraněných či nemocných. Plných jedenáct hráčů nastoupilo do deseti a více zápasů, ale ani jeden hráč neodehrál všechna utkání.

 

29 vstřelených gólů není moc ani málo a postaralo se o ně 8 střelců. Největší podíl pak měl Jan Adámek (6) a Matěj Teslík (5). Obdržených 28 znamená ještě aktivní skóre do tabulky.

 

Tým zdobí pouhých 16 žlutých karet a ani počet 2 červených není dramatických, přičemž jednu schytali ještě na lavici náhradníků. Jo, nervy pracovaly...

 

A jaké je hodnocení asistenta trenéra, Tomáše Kratochvíla: "Začátek podzimní části se nám povedl. Po pěti kolech jsme byli na prvním místě, což jsme nečekali. Hrál se dobrý fotbal, v mužstvu panovala perfektní atmosféra. Zlom přišel v utkání na půdě Nučic, kde jsme úplně zbytečně odevzdali domácím body. Pomalu nás opouštěla ta vnitřní pohoda, přestávalo se dařit, chyběl nám větší hlad po vítězství, což se projevilo v posledních utkáních. K tomu se ještě přidala různá zranění nebo onemocnění kluků. Osobně si myslím, že má naše mužstvo navíc, než co jsme do teď předváděli. Tuhle část musíme hodit za hlavu, připravit se na jaro a dotáhnout do konce vytoužené posily."


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou