Štítarský SK

0

9. místo, 16 bodů

Když Štítary ve druhém kole porazily doma Velim, zdálo se, že by to mohla být štika soutěže. Ale byla to výjimka, náhoda,... Ano, všechno v této soutěži se odvíjí od docházky, od toho, jakou který tým dokáže slepit sestavu. 

 

Konkrétně ve štítarském týmu to byl také pěkný kolotoč. Celkem zasáhlo do hry 29 hráčů, jen dva mají plný počet zápasů (Lukáš Kmoch a Jan Vlášek) a další dva více jak deset startů (Filip Hoření a Kamil Machurka). Přesto porážky s favority byly často těsné. Výbuchem byla ale utkání v Kouřimi (5:1) a hlavně v Krakovanech (7:2). 

 

Ale po polovině soutěže přišla utkání se snadnějšími soupeři a s těmi si už Štítary poradit dokázaly. Zde může mrzet domácí ztráta s tuklatskou Čechií, kdy Štítary uhrály jedinou remízu v sezóně a v penaltové rozstřelu shořely. Přesto díky bodům z druhé poloviny soutěže je z toho krásné deváté místo.

 

Týmu dává herní tvář zkušený Lukáš Kmoch, vzadu by mohl tvrdit muziku Jiří Biško (pouze 6 startů), v bráně je stále jistý Jiří Černý. Zkušenostmi je na výši i Adam Přibyl, do tří utkání naskočil i padesátník Radek Zelenka. A okolo nich rostou samí talentovaní mladíci kolem dvaceti let. Pokud je pravdivé tvrzení trenéra, že jaro bývá lepší, tak můžeme očekávat ještě posun výš.

 

O 32 nastřílených gólů se podělilo jedenáct střelců. O sedm se postaral Kamil Horňáček, po pěti přidali Ladislav Hetcl a Lukáš Kmoch. Není to moc gólů a v kombinaci s počtem obdržených je to také jedna z příčin devátého místa.

 

Tým hraje ale velice slušně, pouhých 17 žlutých karet a bez červené svědčí o fotbalovosti. Nejčastěji s rozhodčím rozdával karty Kamil Machurka - 3x. Svou roli sehrálo i prostředí, doma tak půl na půl, ale z venkovních utkání pouze tři body.

 

A jak hodnotí podzim štítarský lodivod Daniel Kmoch, který také pár minut musel sám odehrát na hřišti: "Podzimní sezóna se vzhledem k docházce, která u nás panovala (nejenom trénink), hodnotí nakonec ještě dobře. Věříme v lepší jaro, kdy se každoročně lépe scházíme. Podzim přitom pro nás začal velmi dobře, když jsme ve 2. kole porazili favorita soutěže Velim. Dost mě mrzí některé domácí ztráty. Ale budu se již opakovat, zlobila nás docházka (je mi jasné, že tohle měl každý tým). Jinak domácí utkání naši hráči celkem zvládli. Zato venku jsme většinu podzimu byli poloviční a bodů udělali málo. Snad se to zlepší na jaře, vrátí se nám někteří hráči z ciziny (Uman B., Juřica M.), někteří po zranění, udržíme posily (Vlášek J., Machurka K.). Touto cestou bych chtěl ještě poděkovat kolínským fotbalovým legendám, jako je náš kapitán Lukáš Kmoch, nestárnoucí Jiří Černý v bráně, nebo Jirka Biško. Jejich zkušenosti a hra jsou k nezaplacení. Hodně mě překvapily týmy Jestřábí Lhoty, Zásmuk a Plaňan."


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou