Pražské derby nabídlo reklamu na fotbal

0

Postup již nebyl možný ani pro jeden tým, o čest se však hrálo stále. Na stadionu Slavoje Vyšehrad nastoupili v roli domácího mužstva hráči z VŠCHT, kteří přivítali mužstvo z VŠE. Hosté tentokrát postavili velice silnou sestavu a v utkání to chtěli dát najevo. V utkání se střídalo hokejově a z důvodu v podstatě stejných dresů museli domácí nastoupit s rozlišováky.

 

Světlé chvilky VŠCHT zastínila nesmírná kvalita hostů

 

 

Soupiska Vysoké školy ekonomické čítala několik hráčů z Divize a na hřišti to samozřejmě muselo být znát. Od prvních minut byla znát vysoká individuální kvalita a ač domácí vycházeli zdatně ze zabezpečené obrany, k útočným výpadům se dostávali jen vzácně. V 7. minutě se po chybě pár metrů před pokutovým územím dostávali hosté do první slibné šance, domácí ale sáhli za záchrannou brzdu a těsně před pokutovým územím faulovali. Následná exekuce ale zamířila pouze do dobře postavené zdi a skóre se neměnilo. 

 

O několik minut později už se skóre měnilo. Radim Jadrníček skvělým pasem vybídl do běhu Pavla Jirsu, který předložil vedle sebe na Ondřeje Sýkoru a ten dloubáčkem z bezprostřední blízkosti překonal brankáře Jeřábka. V 18. minutě už to mohlo být o dvě brany, agilní Martin Štětina se zmocnil míče na polovině hřiště a po několika rychlých krocích se již řítil v pdostatě sám na gólmana. Souboj ale nevypustil David Tetour, který předvedl nádherný obranný skluz a míč odvrátil na roh. Z toho se dostal k hlavičce nikým nehlídaný Marek Poláček, svůj pokus ale poslal nad branku.

 

O deset minut později se do další nadějné šance řítil hráč Ekonomky Radim Jadrníček. Opět se ale zaskvěl David Tetour, který dal na odiv další ze svých obranných skluzů a akci hostů úspěšně zhatil. Deset minut před koncem první půle měli hosté další šanci na zvýšení svého náskoku. Do zakončení se dostal Martin Filip, jehož zákrok s vypětím všech sil vyrazil gólman Jeřábek a následná dorážka Pavla Jirsy, která mířila do odkryté branky, byla na poslední chvíli zblokována na rohový kop.

 

O dvě minutky později ukázali své kvality směrem dopředu také domácí. David Soupír rozehrával přímý volný kop téměř z poloviny hřiště, před bránu ale poslal ukázkový centr, který jen se štěstím neskončil brankou, ale rohovým kopem. 

 

První půle tak skončila tím nejtěsnějším možným rozdílem, v herně místy vyrovnaném, ale především velmi náročném fotbalu byla rozdílem především individuální kvalita fotbalistů VŠE.

 

 

Úvodní minuty druhé půle rozhodly o osudu utkání

 

 

Hned v úvodní minutě druhé půle se Davidu Tetourovi nešťastně svezl míč po kopačce, čímž nechtěně vyslal do šance svého protihráče Ismara Begiče. Ten stál tváří v tvář brankáři a nabídnutou šancí nepohrdnul. O čtyři minutky později mohl skórovat Josef Sluťák, jeho povedené zakončení ale opět dovolilo vyniknout brankáři Jeřábkovi. V 55. minutě přišla další ze zajímavých šancí hráčů VŠCHT, po rychlé akci přihrával z pravé strany David Soupír a k zakončení se dostal David Tetour, který se vydal na výlet z obranných řad a kvalitním zakončením z první vystrašil brankáře Kučeru, ten si ale se střelou poradil.

 

Chvílemi se hrál fotbal nahoru dolu.

 

Po jednom z rohových kopů hostů byl ve vápně pěkný závar.

 

O dvě minutky později se v podstatě musel dopustit faulu ve vápně Vojtěch Jeřábek a sudí nařídil pokutový kop ve prospěch VŠE. K exekuci se postavil sám faulovaný Josef Sluťák a ač brankář vystihl směr střely, mimo tři tyče ji nevytěsnil. 3:0. 

 

V 63. minutě šla akce hostů po ose Štětina - Sluťák - Sklenička. První jmenovaný se rychle prodral dopředu, našel Sluťáka, který ještě předložil Skleničkovi a ten zprvní zaměstnal brankáře Jeřábka, ten byl ale opět jistý a celá situace nakonec byla posouzena jako ofsajdová. O pět minut později se k ambicióznímu pokusu z dobrých 25 metrů odhodlal domácí David Soupír, střela ale mířila vysoko nad. Poslední pohlednou akci předvedl Radim Jadrníček z VŠE, který si udělal kuželku z couvajícího Tetoura a následně vyslal prudkou přízemní střelu, ta ale skončila v boční síti.

 

Domácí i hosté měli nadějné pozice z přímých volných kopů. 

 

 

VŠE si bere z utkání s VŠCHT cenné tři body a do příští sezóny bude mít minimálně na čem stavět. Jiří Kotáb je s dnešním výkonem svých hráčů určitě spokojený. Svěřenci Pavla Hadravy se za svůj výkon také rozhodně stydět nemusí a ač v dnešním utkání tahali za kratší konec, prezentovali se velice sympatickým fotbalem.

 

Rozhovor s Adamem Horákem, hráčem VŠCHT

 

Rozhovor s Lukášem Lovásem, hráčem VŠE

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou