Rozhodčí přijel s hostujícím týmem. Pískal neobjektivně, byl na hostech závislý s odvozem, stěžují si domácí po nedohrání zápasu

1

Utkání TJ Tatran Velké Hydčice - TJ Sokol Běšiny v klatovské III. třídě se nedohrálo po incidentu z 64. minuty. Stalo se tak poté, co rozhodčí nejprve uznal branku domácích na 3:3, aby ji se značnou prodlevou odvolal. Domácí se s tímto verdiktem nesmířili.

Co se vlastně stalo? "V 64. minutě za stavu 2:3 pro hosty domácí vstřelili branku na 3:3, při které byl faulován brankář hostů. Nechtěně jsem se upískl a branku uznal. Po cca minutě jsem běžel za brankářem, jestli je v pořádku, branku jsem odvolal," uvedl sudí Ulrich v pozápasové zprávě rozhodčího. Pak měla dle něj začít mela. "Domácí hráči včetně pomezního se na mě seběhli a začali do mě strkat, nadávat," stěžoval si rozhodčí. Jeden hráč mu měl vulgárně nadávat, další do něj měl dle jeho tvrzení velkou silou strkat.

 

"Utkání jsem ukončil, jelikož jsem se necítil dobře a utkání se nedalo dohrát. Velké poděkování patří hostujícímu kapitánovi, který mě bránil před jedním z domácích hráčů," vypíchl sudí a postěžoval si také na to, že domácí pořadatelská služba nezareagovala, jak měla. 

 

Domácí se rozhodli pro podání protestu, kdy reklamují údajné zjevné porušení pravidel rozhodčím, které mělo mít rozhodující vliv na konečný výsledek utkání. "Příjezd rozhodčího s mužstvem hostů v přátelském vztahu na začátku utkání signalizoval neobjektivnost rozhodčího, neboť byl závislý na hostujícím mužstvu nejen s příjezdem,  ale i s odjezdem z místa konání zápasu. Navíc před zápasem požil alkoholický nápoj - pivo," stěžovali si po zápase domácí. "Rozhodčí utkání nezvládal, očividně si nevěděl rady s faulujícími hráči obou týmů a bylo patrné, že v posuzování zápasu nejednal objektivně, neboť byl závislý na dopravě hostujícího týmu," protestovali zástupci Velké Hydčice.

 

Ke vzniku vyhrocené situace přidávají domácí následující pohled: "Naši třetí branku rozhodčí zápasu uznal bez jakýchkoliv námitek a ukázal směrem ke středu hřiště. Cca po minutě přišel k hostujícímu brankáři, u kterého stáli další hráči hostů a po krátké konverzaci s nimi pískl se slovy: "Odkop od brány." Takže vlastně ani nepískl faul. Tím vznikla situace, kdy se na něj sesypali hráči domácích," uvedl zástupce Tatranu hned po zápase.

 

Ke zprávě rozhodčího nemají domácí pochopení. "Rádi bychom znali vysvětlení výrazu "upískl ", když po minutě běžel k brankáři hostů, jestli je v pořádku, a přestože brankář byl v pořádku, branku odvolal. Tato situace vyvolala emoce našeho hráče, za jehož nevhodný výrok, který patřil rozhodčímu, se omlouváme! Náš další hráč, který měl dle rozhodčího do něj silou strkat, byl v danou chvíli od rozhodčího nejméně 20 metrů," diví se domácí v protestu. Ohrazují se i proti tvrzení, že pořadatelé neplnili svou roli: "Pořadatelská služba byla k dispozici dle pravidel a postarala se o bezproblémový odchod do kabin."

 

Domácí také reklamuji, že jak oni, tak hosté chtěli utkání dohrát. "Vzhledem k tomu, že za léta odehraná v okresních soutěžích na Klatovsku neměli nikdy TATRAN Velké Hydčice pořádkový problém, natož kontumaci zápasu, lze usoudit, že šlo, jak vyplývá z celkového počínání rozhodčího o neobjektivnost," říká za klub předseda Ladislav Kropáček a věří v objektivní posouzení a zmírnění trestu.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
28. 10. 2021 09:15
Dobrý den,
jelikož jsem nedostal žádnou odezvu na můj mail, ohledně nedohraného zápasu Velké Hydčice - Běšiny a ani se Nás jako klub nikdo nezeptal na náš názor, přičemž druhá strana tady svůj pohled na věc mohla ventilovat, bereme to od serveru fotbalunas.cz za velmi nekorektní a neprofesionální jednání!!!
Na to konto zde vyjádřím pohled klubu TJ Sokol Běšiny hlavně k falešnému obvinění, že s námi na zápas cestoval sudí a po utkání zase s námi odjel...

info@fotbalunas.cz
Reakce




Reakce
Dobrý den vážená redakce,

jmenuji se František Petrželka a momentálně jsem předsedou oddílu TJ Sokol Běšiny.
Vzhledem k tomu co jste uveřejnili na svém portále ,,fotbal u nás" v souvislosti s událostmi na fotbalovém zápase III. třídy okresu Klatovy, Velké Hydčice - Běšiny.
Rádi bychom reagovali na zavádějící, nepřesné a hlavně nepravdivé informace uvedené domácím oddílem jak u Vás na stránkách, tak v zaslaném oficiálním protestu na OFS Klatovy.

Důrazně, se jako TJ Sokol Běšiny ohrazujeme zejména proti části textu, kde nás domácí oddíl Tatran Velké Hydčice obviňuje,že jsme pana rozhodčího Davida Ulrycha přivezli na zápas a pak i na něj čekali a zase ho po zápase odvezli. Toto zveřejnění obvinění ze strany domácích, je prach sprostá účelová lež!!!!
Jestli tyto nepravdy a výmysly mají zakrýt nějaké pochybení domácích nechceme soudit, ale pro nás jako klub jsou to, jak jsme již uvedli ubohé lži!!!!!

Pro toto naše tvrzení máme i důkazy, ve formách videí z cesty busem na zápas i zpět!!! A tam si celkem snadno spočítáte a prohlédnete kapacitou autobusu stanovených 20 lidí včetně řidiče. Jedině, že bychom ho vezli v kufru!!!

K dalším věcem uvedených v protestu domácím oddílem se nebudeme vzhledem ke korektnosti a objektivitě jako TJ Sokol Běšiny vyjadřovat, i když máme na řadu uvedených informací jiný názor.

Za TJ Sokol Běšiny předseda oddílu
František Petrželka

P. S.
Ještě jednu poznámku mám a teď čistě za mě, jako hráče Františka Petrželky,který byl na utkání přítomen.

K napsání těchto pro mě naprostých nesmyslů nemuselo vůbec dojít, kdyby fungovala pořadatelská služba jak měla a vzhledem k okolnostem, doprovodila mladého arbitra k autu do kterého nastupoval a tam by si všimla,že nastupoval do Škody Octavie červené barvy svého kamaráda z Kolince..., který ho přivezl a také pro něj přijel a čekal na něj před kabinami. Jméno a SPZ mám k dispozici.

Milí předsedo Kropáčku a celý oddíle, doufám, že se minimálně v tomto bodě Vašeho protestu chytnete za nos a postavíte se k tomuto problému čelem!!!

Přeju mnoho úspěšných sezón

S pozdravem
František Petrželka

Ostatní čtou