Kdo se může stát novým majitelem plzeňské Viktorie?

0

Co je známo, tak o vstup do západočeského klubu mají zájem čtyři investoři. O koho se jedná?

Prodej nejúspěšnějěšího českého týmu v minulé dekádě se pomalu a jistě blíží. Podle finančního poradce Jana Brabce bude nový majitel oznámen již v tomto roce.

 

Mezi zájemce patří americká rodina Platekových, která již vlastní kluby například v Itálii, či Portugalsku. O jejich zájmu se nějakou dobu už ví.

 

Dalším velkým zájemcem je společnost Genius Sports sídlící v Londýně. Tato společnost vznikla v roce 2016, je silnou značkou na trhu se sportovními přenosy, které poskytuje například sázkovým kancelářím. 

 

Zajímavé je, že jak delgace rodiny Platekových tak i společnosti Genius Sports klub několikrát navštívily. Jednou dokonce i ve stejný den, kdy Plzeň hrála Mol cup proti Příbrami.

 

Dalším adeptem, však již s menším zájmem, je bývalý šéf českého fotbalu František Chvalovský.

 

Vlastníkem klubu je  momentálně Adolf Šádek, který okamžitě po převzetí klubu od Tomáše Paclíka přiznal, že shání výrazného investora.

 

"Potvrdím, že tenhle proces se děje, konkrétní být nemůžu. Proč se to děje, je jasné. Aby Viktorka byla dál stabilní ekonomicky a i na všech úrovních se mohla dál rozvíjet, být moderní a zdravá," uvedl Šádek.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou