Masaryčka vyzvala v moravském derby Baťovku

0

Ve čtvrtečním odpoledni byl k vidění souboj dvou vysokých škol v rámci Univerzitní fotbalové ligy, proti sobě stály Masarykova univerzita a Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Do utkání vstupovali v roli favorita domácí z Brna, předem vyhráno ale v žádném případě neměli.

Po bláznivé přestřelce vedli domácí

 

Úvodní minuty zápasu nabídly víc akce, než kdejaký miliardový blockbuster v multiplexech. Hned ve druhé minutě šli totiž hráči z MUNI do vedení, Tomáš Šperka se prosadil hlavou po skvěle rozehraném rohovém kopu a bylo to 1:0. V ochozech ještě doznívaly ohlasy oslav, když hosté srovnali. Stalo se to totiž o necelou minutu později, Adam Bršlice využil zaváhání domácích brankáře a stopera a uklidil míč do branky. 1:1.

 

Domácí byli na míči i nadále o něco jistější, hostům se ale dařilo vyhrávat osobní souboje a snažili se těžit především z rychlých protiútoků. Ač první dvě branky padly extrémně rychle, na další se čekalo poměrně dlouho. Vniveč přišla i standartní situace z velice nadějné pozice:

 

 

Stejně jako první tři minuty prvního poločasu byly ale bláznivé i ty poslední tři. Vlastně ne. Ještě bláznivější. Ve 42. minutě hosté dokonali obrat ve skóre, na 1:2 dával Filip Hájek a na brněnském stadionu se schylovalo k překvapení. O pouhou minutu později ale bylo srovnáno. Odražený míč přistál na kopačkách Matěju Kristoňovi a ten ho z hranice vápna napálil přímo za záda hostujícího gólmana. A za další dvě minutky už domácí opět vedli. Přímý kop z velice obdobné pozice jako z před několika minutami tentokrát dopadl o něco lépe a vyražený balón dorazil do brány Martin Krištof.

 

 

Domácí už si vedení pohlídali

 

Ve druhé půli se začaly projevovat docházející fyzické síly na straně hostů a domácí začali dominovat. Naděje na další obrat hostům postupně mizely před očima a vypadalo to, že jedinou nezodpovězenou otázkou zůstává, kolik branek domácí ještě vstřelí. Jejich čtvrtá totiž přišla opět záhy po úvodním hvizdu. Střelcem byl podruhé v zápase Matěj Kristoň, který dorážel míč z bezprostřední blízkosti a brankářovi nedal šanci.

 

Hráči MUNI si nadále tvořili jednu šanci za druhou a několikrát dokonce nastřelili brankovou konstrukci.

 

A jednou doslova napálili:

 

 

Další a poslední branka zápasu přišla v 66. minutě a byla opravdu parádní, po zpětné přihrávce se střelou z první prosadil David Moučka, který tak uzavřel zápasový účet na stavu 5:2. 

 

 

Dominik Bokůvka, vedoucí týmu MUNI: Myslím, že jsme byli po celý zápas lepší. V prvním poločase byl Zlín úspěšný především v osobních soubojích a měl nepříjemné protiútoky. Měli jsme však více sil (více hráčů) než soupeř, což hrálo významnou roli směrem k výsledku utkání. V druhé půli už jsme soupeře jednoznačně přehráli a pohodlně určovali tempo zápasu my. .Je dobře, že padá hodně branek a zápasy nejsou nudné. Jen v první půlce měla MUNI 4 tutovky, které likvidoval brankář UTB.

 

Rozhovor s Davidem Papugou, kapitánem MUNI

 

Rozhovor s Romanem Foralem, kapitánem UTB


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou