300: Bitva o Prahu

0

Jubilejní 300. pražské derby. Neuvěřitelné číslo. A je to už déle než pět let, kdy z duelu vyšla vítězně Sparta. Tentokrát by ale mohla být forma na její straně. Co štěstěna?

Sparťané dokázali v týdnu na domácím stadionu porazit skotský celek Rangers FC. Deset tisíc dětí burcovalo pražské hráče ke skvělému výkonu vedoucímu k těsné výhře 1:0. Zápas je, stejně jako předchozí souboj Skotů se Slavií, propírán ze všech špatných důvodů, ke kterým ani nemá cenu se vyjadřovat. Výhra nad Rangers jim každopádně může dodat potřebné sebevědomí.

 

Další faktor hovořící pro Spartu je domácí ligová forma. Naposledy si sice Jablonec odvezl bod za remízu, předtím ale sparťané 12krát v řadě zvítězili. V devíti z těchto utkání navíc vstřelili 3 a více branek. Letošní sezóna má na děleném první místě v počtu vstřelených branek dva týmy, právě Spartu a Slavii, oba celky se trefily již 24x.

 

Slávisté si v týdnu prožili hororovou první půli, ve které domácímu Feyenoordu nestačili absolutně v ničem a do šatny šli s dvoubrankovým mankem. Jindřich Trpišovský se po utkání vyjádřil jasně. "Připadal jsem si tu jako Petr Uličný, který mi jednou říkal, že kdyby ho nedrželi asistenti, tak má vystřídáno v páté minutě," řekl médiím. Zlepšený výkon v druhé půli na body nestačil a podle trenérových slov by remíza ani nebyla spravedlivá. Slavia navíc už osm zápasů v řadě neudržela čisté konto.

 

Ligou ale zatím kráčí Slavia neporažena a z 24 možných bodů jich má 22. Na porážku navíc čeká už rekordních a neuvěřitelných 54 zápasů.  

 

Obě mužstva se potýkají se značnou marodkou, Slavia už několikátý zápas v řadě pravděpodovně bude lepit stoperskou dvojici, kdy nastoupí nejspíš Ousou a Holeš, který na stoperském postu není zdaleka tak platný, jako v záložní řadě. Mimo to chybí dlouhodobě Hromada a Provod, především druhý zmiňovaný je v sezóně citelnou ztrátou. Sparťané se budou muset obejít bez Krejčích, mladého Součka i útočníka Juliše.

 

Kurzy mírně favorizují hosty ze Slavie, Sparťané ale mají o motivaci postaráno. 

 

Utkání povede Ondřej Berka a nevím jak vy, ale my už se pořádně těšíme!


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou