Pražské univerzitní derby dopadlo jednoznačně

0

Univerzitní fotbalová liga má za sebou první utkání ve skupině D, které proti sobě svedlo univerzity ČZU a VŠE. Česká zemědělská univerzita chtěla těžit jednak z výhody domácího prostředí v Suchdole, a zároveň z faktu, že z VŠE přicestovalo pouze 10 hráčů.

 

Úvodní minuty naznačily, jak bude celé utkání vypadat, totiž že to budou především domácí, kdo bude diktovat tempo zápasu. ČZU byla aktivnější na míči i bez míče a první šance na sebe nenechaly dlouho čekat. V úvodní čtvrthodině byly k vidění dvě z kopaček domácích, obě si říkaly o brankové zakončení ale ani jedna se neujala. 

 

První vážnější šance domácích: 

 

První branka nakonec padla paradoxně po ojedinělé šanci hostů. Ti se dostali k zahrávání rohového kopu, jehož exekuce ale nepatřila k těm nejpovedenějším. Odvráceného míče se zmocnili domácí a pádili do rychlého protiútoku tři na jednoho, který nakonec vzal na sebe Michal Douděra a nekompromisním zakončením podél gólmana poslal ČZU do vedení. O několik minut později byli domácí v další šanci, zakončení z pravé strany ale skončilo v boční síti. Ani další šance na sebe nenechala dlouho čekat, tentokrát se hezkou akcí prezentoval Tomáš Borák, který z pravé strany posílal přízemní centr do vápna, obrana VŠE si s ním ale dokázala poradit.

 

 

Po půl hodině hry se skóre opět měnilo a postaral se o to kapitán ČZU Roland Kralik, který se prosadil po rohovém kopu zahraném na přední tyč. Gólman si sice na míč sáhl, ale mimo branku ho on, ani obránce, vytěsnit nedokázali.

 

 

Dalši branka padla záhy a v podstatě přes kopírák, jen od protějšího rohového praporku. Tentokrát si centr našel Tomáše Boráka, který využil nedůrazu hostů a dopravil míč do sítě. Další možnost na zvýšení skóre měli domácí o několik minut později, Adam Alexandr, nejšikovnější hráč domácích, si navedl míč přímo středem hřiště a po několika kličkách se řítil sám na brankáře. I toho se pokusil obehrát, Martin Kučera v bráně VŠE ale udržel klidnou hlavu a na domácího útočníka vyzrál. Ještě do šatny se ale skóre přeci jen měnilo a bylo to jen o několik okamžiků později, podruhé v zápase se prosadil Roland Kralik. Za stavu 4:0 ukončil sudí první půli.

 

 

 

Sotva dal hlavní rozhodčí pokyn ke startu druhé půle, už se domácí řítili do další akce a v centru dění byl opět Roland Kralik, který byl faulován v pokutovém území hostů a rozhodl se vzít na sebe i následnou exekuci pokutového kopu. Kompletace hattricku se ale nekonala, jelikož byla penalta kopnutá prachbídně a gólman si s ní poradil.

 

 

Ve druhé půli se hra vyrovnala a chvílemi ani nebylo poznat, že jedno z mužstev hraje celou dobu v oslabení. V 53. minutě se blýskly hosté hezkou rychlou akcí, za průnikovou přihrávkou už pelášil útočník, domácí gólman Dan Zlámal byl ale v pozoru a k míči se dostal o kousek dříve. O dvě minuty později se hostům dokonce podařilo skórovat, po akci na levé straně přišel přízemní centr, který se jim podařilo dopravit do sítě. Asistent sudího si ale správně všiml ofsajdového postavení a z toho důvodu branka nemohla platit. 

 

To hosty ale nabudilo a snížit mohli o šest minut později, Josef Sluťák poslal nadějný centr zlevé strany do vápna, ten ale domácí dokázali srazit na roh. Vzápětí se hosté ocitli v další velké šanci, tentokrát se ale blýskl domácí Zlámal. V tuhle chvíli to vypadalo, že jsou to naopak hosté, kteří hrají přesilovku a tvořili si jednu šanci za druhou. O pár minut později se totiž ve velice slibné pozici uvnitř vápna ocitl Petr Hochman, střelu ale musel brát z voleje ze vzduchu, nesedla mu ideálně a letěla nad branku. I další střela, která letěla z hranice vápna a pramenila z další akce, skončila těsně nad domácí brankou.

 

 

Pak už si vzali slovo zase domácí, střídající Hladík hezky zatáhl balón po levé straně až do vápna a vracel ho pod sebe, následné zakončení ale postrádalo razanci. Následně byl v obří šanci David Trojanov, který se v podstatě od půle řítil sám na hostujícího gólmana. Pokusil se ho přehodit, rozhodl se k tomu ale příliš brzy a příliš okatě a hostující Kučera ho skvělým zákrokem vychytal. Kapitán hostů mohl následně vstřelit krásnou branku, střela ale proletěla těsně vedle pravé šibenice. Poslední branka utkání padla v samém závěru a v podstatě okopírovala branku první. Hostům se znovu příliš nepovedla exekuce rohového kopu a i z důvodu docházejících fyzických sil šli domácí do pořádného přečíslení. I přes pár nepřesností se míč nakonec dostal k Tomáši Houdkovi, který zachoval chladnou hlavu a uzavřel účet zápasu na konečných 5:0 pro ČZU. 

 

 

Hodnocení domácího kapitána Kralika

 

Hodnocení hostujícího hrajícího trenéra Kotába

 

Vůbec první utkání Univerzitní fotbalové ligy (UFoL) se odehrálo již včera, 22.9. V rámci skupiny A proti sobě ve Zlíně nastoupily Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně a Univerzita Palackého v Olomouci. Nervydrásající utkání nakonec vítěze nenašlo, skončilo totiž neuvěřitelným výsledkem 4:4!

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou