PERLIČKY TÝDNE: Spoluhráči nepřišli, zbylí se o poločase urazili a utkání nedohráli

0

I v této sezóně pro vás budeme každý týden monitorovat a přinášet zajímavosti i z těch nejnižších soutěží. O posledním hracím víkendu došlo třeba k napadení rozhodčího, nebo kurióznímu předčasnému ukončení zápasu.

DOMÁCÍ HRÁČ NEUDRŽEL NERVY A STRČIL DO ROZHODČÍHO

Už je to bohužel taková smutná tradice, kterou se nedaří vymýtit - inzultace nebo fyzický atak hráče proti rozhodčímu. Tentokrát se kvůli tomu nedohrálo utkání IV. třídy na Litoměřicku mezi Medvědicemi a Libochovany. Za stavu 2:3 totiž rozhodčí Vágner poslal v 88. minutě pod sprchy po druhé žluté kartě domácího Nerudu. "V 88. minutě jsem udělil danému domácímu hráči druhou žlutou a následně červenou kartu za kritiku rozhodčího slovy ´To byla přece jasná ruka, do p*dele.´ Této situaci předcházelo zpracování míče útočníkem hostů, které jsem jako nedovolené hraní rukou neposoudil. Od celé situace jsem byl vzdálen cca pět metrů a zřetelně jsem ji viděl. Celá situace se odehrála na hranici pokutového území domácího družstva," popisoval vznik problému sudí po zápase.

 

Jenomže tím to neskončilo. "Po udělení červené karty ke mně hráč přiběhl a násilně oběma rukama do mě vrazil do oblasti hrudníku. Ihned poté jsem z důvodů psychické indispozice a z obavy o své zdraví utkání předčasně ukončil. Při odchodu do kabin mi hráč řekl: ´Já si na tebe počkám po zápase.´ Odjezd z prostor hřiště proběhl bez problému," uzavřel v zápisu rozhodčí zápasu.

 

SPOLUHRÁČI NÁS NECHALI VE ŠTYCHU? TAK TO TAKÉ NEHRAJEME

Nedohrálo se ani utkání III. třídy okresu Benešov. Domácí Sokol Tichonice po půli vedl o čtyři góly, pokračování duelu už se po půli ale nedočkal ani on, ani diváci. "O poločasové přestávce uvedli zástupci hostujícího celku, že do druhého poločasu mužstvo TJ Kamberk nenastoupí, protože šest hráčů mužstva nemůže pro zranění, která utrpěli v prvním poločase, pokračovat ve hře," přiblížil poločasové dění sudí zápasu. Výčet nahlášených zranění u jednotlivých působí v zápisu utkání, no uznejte sami, trochu komicky. "Zhmožděná třísla, zhmožděné kotníky, natažený stehenní sval, zhmožděné zápěstí levé ruky, pohmožděná třísla a pohmožděný kotník." Až se chce upravit slavnou filmovou hlášku z pohádky S čerty nejsou žerty: Tichonice v prvním poločase šest hráčů zranily, pět zhmoždily a ještě hosty zesměšnily.

 

Jenomže, jak se ukázalo, důvod odstoupení byl nejspíše trochu jiný... "Odstoupení mužstva TJ Kamberk bylo zcela neoprávněné. Po dobu hry prvního poločasu nedošlo k žádnému zranění, respektive nikdo ze zúčastněných hráčů obou mužstev nebyl ošetřován na hrací ploše ani mimo ní. Všichni hráči obou mužstev poločas dohráli a jejich odchod ze hřiště nevykazoval žádné zranění hráčů," vypozoroval rozhodčí zápasu. Ten hostující celek varoval před hrozícím postihem kvůli poločasovému odstoupení. Nepomohlo ani přemlouvání k pokračování ve hře ze strany domácích pořadatelů a hráčů. A proč tedy ono odstoupení? "Podle vyjádření hráčů a funkcionářú přítomných na utkání TJ Kamberk se jednalo v případě odstoupení ze hry o jakýsi truc na protest proti tomu, že z obvyklého základního kádru mužstva se většina zúčastnila nějaké svatební hostiny a nedodrželi slib se k utkání dostavit," prozradil sudí. Utkání se tak nedohrálo.

 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou