FOTO: Prague Raptors, tým více než padesáti národností

0

V tuzemském amatérském fotbale se čím dál tím častěji angažují i hráči z různých zemí, a to i na té nejnižší úrovni. Není však zvykem, aby téměř celý tým byl složen pouze z hráčů z ciziny. Výjimkou ovšem je celek Prague Raptors, jehož mužské i ženské oddíly spolu s realizačními tými čítají přes neuvěřitelných 50 národností. V článku níže se dozvíte o historii klubu, několika zajímavých jménech a plánech do budoucna. Za informace děkujeme prezidentu Raptors Daz Mossovi. 

Historie a současné výkony

 

Klub byl založen roku 2017 a postupně se vypracoval z pražské třetí třídy až do I.B, kterou rozehrál na konci července. A nevede si v ní vůbec špatně, po šesti odehraných zápasech má na svém kontě pět vítězství, jednu remízu a pouze dvě obdržené branky. Zcela po zásluze tak prozatím okupuje druhou příčku tabulky.

Pozadu nezůstává ani B tým, který působí ve třetí třídě a po třech duelech si připsal šest bodů. 

Nejvýše postaveným celkem Raptors jsou však ženy, které předchozí dva roky opanovaly divizní soutěž a jejich cílem pro letošní sezónu je postup do třetí ligy. 

Po covid pauze mají Prague Raptors kolem 35 registrovaných hráčů, spolu s restartováním funkce akademie však hlavy klubu doufají v nárůstu až na 200 členů během několika následujících let.

 

Hodnoty Raptors a podporované projekty

 

Podle slov prezidenta klubu jsou Raptors založeni na rozmanitosti hráčů a vzájemném respektu. Důkazem toho je neuvěřitelných více než padesát národností, které se na chodu klubu podílí. 

Tým rovněž podporuje některé mezinárodní charitativní projekty, jako například FootballvHomophobia nebo Street Child. 

 

Zajímavá jména

 

Velice interesantní personou je Kim Grant, který v Raptors působí coby ředitel. Bývalý skvělý fotbalista okusil anglickou Premier League v dresu Charltonu a rovněž mezinárodní utkání v reprezentačním dresu Ghany. Také vedl jeden z nejznámějších tamních klubů Hearts of Oak.

Trenér A mužstva spolu se svým asistentem navíc působí u mládeže pražské Slavie. 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou