"Tam necháte život, když to děláte", odůvodnil Pelta zlatý padák pro Paulyho

0

Ještě donedávna generální sekretář Fotbalové asociace České republiky Jan Pauly opustil organizaci následkem změn učiněných novým předsedou Petrem Fouskem. S FAČR se však nerozloučil zadarmo, odnesl si totiž snové odstupné. 

Začátkem letošního roku měl Pauly podepsat s tehdejším předsedou FAČR Malíkem dodatek ke smlouvě, který zahrnoval odstupné ve výši dvanácti platů. S touto informací přišel server iRozhlas.cz. Jen pro představu, plat bývalého generálního sekretáře měl činit podle téhož serveru kolem 150 000 korun. Roční odstupné by tak činilo necelé dva miliony korun! 

 

Zdroj ze Strahova pro Radiožurnál uvedl, že "dohoda zněla tak, že se z původních dvanácti platů udělá devět, ale nesmí se o tom mluvit". Pauly si tak nejspíše přišel díky odstupnému k částce pohybující se kolem 1 350 000 korun. 

 

Astronomickou výši odstupného obhajuje například Miroslav Pelta.  Takto odůvodnil výši částky: "Na těchto pozicích se dávají miliony, tam necháte život, když to děláte". Dále se kontroverzní boss vyjádřil tak, že "Přestože byl (Pauly pozn. red.) společensky nepřívětivej, tak to byl zdatnej, chytrej kluk a jestli mu dali devět platů, je to akorát. Je to velká dřina, aby všechno udržel v chodu. Vy v médiích berete halíře, a tak vám to připadá všechno drahý". 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou