První kolo a první odložené utkání kvůli Covidu.

0

Plánované sobotní utkání mezi Benešovem a Královým Dvorem nebylo možné odehrát. V mužstvu hostí řádí nemoc Covid-19.

V sobotu dopoledne informovali hosté tým SK Benešov, že se k zápasu nedostaví, kvůli onemocnění několika hráčů a členů realizačního týmu nemocí Covid-19. O osudu utkání 1. kola tak rozhodne na svém středečním zasedání Sportovně technická komise ŘK Čechy. Zároveň bude rozhodovat i o dalším utkání Cábelíků, kdy měli v pátek 6.8. přivítat Baník Sokolov. Jelikož je celé mužstvo Králova Dvora v karanténě, je nepravděpodobné, že se zápas odehraje. Odehraje se utkání v náhradním termínu, nebo se rozhodne o výsledku u kulatého stolu?

Trenér SK Benešov Marek Nikl na situaci říká: ,,Byli jsme natěšení na zápas, ale bohužel se nehrálo. Doufám, že další kolo již normálně odehrajeme. Je to pro nás všechny nová situace a ani nevím, jak se to bude řešit. Věřím ale, že se tato sezóna normálně dohraje."

Syn reprezentačního trenéra a zároveň kouč FK Králův Dvůr Tomáš Šilhavý se vyjádřil takto: ,,Dnes (v úterý pozn. redakce) jsme trénovali ve třech lidech, kteří mají dokončené očkování. Je to samozřejmě nepříjemné, ale tato doba to bohužel přináší. Kluci začali odpovat jeden po druhém. Ještě v pátek jsme si mysleli, že to s jedenácti lidmi a dvěma dorostenci dáme. My trenéři jsme byli uvedeni jako náhradníci. Byli jsme připraveni zápas odehrát, ale z pátku na sobotu se ozvali další dva hráči, že mají příznaky a samotesty měli poté pozitivní. V sobotu ráno jsme to museli skrečovat. Do toho se nám hlásili další, co měli příznaky. Dnes opět jeden pozitivní hráč a zbytek, kromě těch tří hráčů je v karanténě. Doufáme v odložení zápasů, teď to řešíme, píšeme dopis na svaz, dokládáme pozitivní testy, zprávu z hygieny, kolik hráčů je v karanténě. Abych byl umřímný, kontumaci neočekávám. Svaz po nás chce, abychom se poctivě testovali, což jsme udělali. Když se ta nákaza potvrdila a došlo by ke kontumaci, mohl by to svádět k nekalostem při testování. Je dostatečný prostor v tomu, zápasy odehrát. Tato doba nějaké kompromisy vyžaduje. Nemile by nás překvapila kontumace. "


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou