Zrušení autového vhazování, poločas 30 minut. FIFA testuje nová pravidla fotbalu

0

Na drobné změny v pravidlech si fotbalová veřejnost i sami sportovci vždy celkem rychle zvykli. Avšak změny, které FIFA nyní testuje, by mohly překopat základy fotbalu. Testování možných úprav pravidel nyní probíhá na turnaji U-19, který nese název Future od Football Cup, jehož se účastní mládežnické kluby PSV Eindhoven, AZ Alkmaar, RB Leipzig a Club Brugge. 

A čeho se přesně týkají možné změny pravidel? To se dozvíte v přiložené galerii. Jedná se celkem o 4, respektive 5 možných změn - jedna není přímo ze strany FIFA přímo uvedena jako změna, avšak o změnu by se jednalo. Pokud by prošly, jednalo by se o značný zásah do fotbalu, jak jej známe.

 

Níže se můžete podívat na sestřih ze zápasu utkání mladíků, kde se jednotlivá pravidla testují:

 

Případně na celé utkání, pro posouzení všech pravidel majících vliv na celý průběh zápasu:

 

Ohlasy účastníků turnaje:

"Zpočátku chvíli trvalo, než jsem si zvykl na nová pravidla. Oblíbil jsem si ale rozehrávku nohou při rozehrávce z postranní čáry, jelikož se nemusím na nikoho ohlížet a mohu hned pokračovat. Nejen díky tomu byla hra mnohem fyzicky obtížnější," sdělil Margaret, útočník AZ Alkmaar, který vstřelil jednu z branek.

 

"Okamžitě vidíte, kdo je aktivní a kdo ne. Krátce jsme na to trénovali a musím klukům poblahopřát k tomu, jak to zvládli. Jsem také spokojen s tím, jak hrajeme. RB Leipzig byl i díky střídání nebezpečný, ale myslím, že jsme byli dominantním týmem. Ukázali jsme to zejména ve druhém poločasu," řekl trenér AZ Alkmaar Maarten Martens.

 

 

FIFA na konci turnaje vyhodnotí, zda testovaná pravidla přinesla pozitivní dopad na vývoj zápasů a podle toho následně předloží informace Mezinárodní radě, což je orgán, který určuje celosvětová pravidla běžného fotbalu dospělých. Implementace nových pravidel bychom se nicméně dočkali nejdříve za několik let.

 

Jaký máte pocit z možné změny ve fotbalových pravidel? Byly by ku prospěchu fotbalu, nebo jste zásadně proti? A šlo by možné změny praktikovat i v amatérských soutěžích?


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou