Schick se stal druhým nejlepším střelcem EURA

0

Kanonýr české reprezentace nakonec skončil na druhém místě mezi střelci. Ve prospěch prvního Ronalda byla jedna asistence, která mu zařídila prvenství. 

V případě stejného počtu branek u více hráčů byla určena kritéria, podle kterých se mělo rozhodnout o nejlepším střelci. První kritérium které se bralo v potaz byl počet asistencí, kterých měl více portugalský kapitán Ronaldo. Ve prospěch útočníka Juventusu Turín hrál taky menší počet odehraných minut. 

 

Hořkou pachuť pro české fanoušky mají zejména 3 branky, které Ronaldo proměnil z pokutových kopů.

 

Schick dal pět ze šesti gólů reprezentace na turnaji a hlavně díky němu se náš tým dostal až do čtvrfinále. Blýskl se především gólem proti Skotsku takřka z padesáti metrů, který bez pochyby obletěl celý svět.

 

Útočníkovi Leverkusenu se podařilo vstřelit stejně branek jako Milanu Barošovi na Mistrovství Evropy v roce 2004. Bývalému hráči Liverpoolu však pět zásahů stačilo na zisk Zlaté kopačky pro nejlepšího střelce. 

 

Zamíchat kartami mohl ještě Harry Kane, který měl před finálovým zápasem šanci se na Schicka s Ronaldem dotáhnout, či je dokonce předskočit. To se mu ale nepovedlo a ze šampionátu odjíždí se čtyřmi zásahy. 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou