Mladá BoleSlavia? Bolka vehementně posiluje, potrápí i tuzemské giganty?

0

Marek Suchý, Milan Škoda, Marek Matějovský... Soupiska pro utkání veteránů? Ale kde že, Mladá Boleslav pomalu staví svou pevnou osu pro nadcházející sezónu Fortuna Národní ligy.

Uplynulá sezóna neskončila pro seveřany žádným fiaskem, a i když Bolka na prvenství reálně nepomýšlela, určitě chtěla skončit na lepším, než jedenáctém místě. Ráznými kroky kráčí k úspěšnějšímu ročníku, který bude vystavený na pevné a nesmírně zkušené středové ose.

 

Jako první se začalo mluvit o Milanu Škodovi, letitém a zarytém Slávistovi, který strávil poslední dvě sezóny v Turecku. Byl totiž spatřen na předsezónní přípravě s Mladou Boleslaví. A začaly kolovat zvěsti. Krátce na to byl oficiálně oznámen příchod Marka Suchého. Ten podepsal smlouvu do roku 2023 a přišel coby volný hráč, po tom, co mu vypršela smlouva v Německém Augsburgu.

 

Ani ne o den později došlo i k oficiálnímu představení Milana Škody - nového hráče Mladé Boleslavi. I tomu vypršela smlouva, v tureckém Rizesporu, a přichází tak jako volný hráč. S Bolkou podepsal roční smlouvu. 

 

Oba borci se k přestupu vyjádřili pro iDnes.

 

„Jsem rád kvůli sobě i rodině, že se vracím do české ligy po dlouhých fotbalových letech v zahraničí a budu se snažit naplnit očekávání Mladé Boleslavi. Věřím, že spolupráce s trenérem Jarolímem bude fungovat. Pro příští ligový ročník budeme mít tým opravdu silný a už nyní je vidět, že se skládá dobrá parta,“ uvedl Suchý.

 

„Už jsem neměl chuť zůstávat v zahraničí a jsem rád, že jsem nyní v Mladé Boleslavi, které jsem dal přednost před nabídkami z Turecka a Kypru. Jsem rád, že se Boleslav ozvala a dala mně šanci hrát opět v Česku,“ řekl Škoda

 

„Bratr tady odvedl dobrou práci, deseti góly v minulém ročníku pro mě nasadil laťku dost vysoko. Když tady hrál, tak jsem Boleslav sledoval hodně, proto vím, že se jí v poslední podzimní sezoně a na počátku letošního jara moc nedařilo, ale potom se zlepšila a šla v tabulce nahoru,“ uvedl Škoda na adresu svého bratra, se kterým si v týmu ale bohužel nezahraje, neboť přestoupil do Českých Budějovic.

 

„Doufám, že v nastávající sezoně bude Boleslav jiná než v té předchozí, a že budeme hrát o vyšší příčky, případně o Evropu. Stále mám ambice něco dokázat, to znamená, co nejčastěji vyhrávat a pomáhat k tomu góly,“ dodal.

 

Pro mladoboleslavské to nejsou první skalpy takto zkušených hráčů, za všechny zmiňme stále hrajícího Marka Matějovského, za půl roku již 40 letého středopolaře, který měl ale velice povedenou sezónu. Spolu s Markem Suchým na stoperovi a Milanem Škodou v útoku by se nám mohla rýsovat pravděpodobně nejzkušenější kostra týmu v celé soutěži.

 

Konkurenceschopná? Bez debaty. Milan Škoda se trefil hned v prvním přípravném zápase proti Ústí nad Labem. Zda dokáže potrápit i ty nejlepší české giganty? To uvidíme, ale musíme říct, že se nemůžeme dočkat.

 

Poslední posilu představila Boleslav včera a věkově jde o opačné spektrum. Daniel Fila je posledním přírůstkem do rodiny Mladé Boleslavi. Stále osmnáctiletý vytáhlý ofenzivní hráč přestoupil z Brna.

 

„Jsem rád, že se on sám, jeho rodina i agent rozhodli pro nás. Ve svém ročníku patří k nejtalentovanějším v České republice. Budeme mít velkou zodpovědnost, abychom jej v kariéře posunuli,“ řekl trenér Karel Jarolím.

 

„Přestup do týmu vedeného zkušeným trenérem Karlem Jarolímem vnímám jako velký krok v kariéře. Když mi řekl, jak se mnou počítá, bylo to pro můj přestup rozhodující. V Brně už jsem neměl potenciál se fotbalové rozvíjet a využití příležitosti, která se naskytla, je to nejlepší, co jsem mohl udělat,“ uvedl Fila.

 

„Měl jsem nabídky ze Sparty i Slavie, ale od jejich trenérů jsem takový zájem necítil, jako od pana Jarolíma, proto jsem zvolil Mladou Boleslav. Osobní zájem jejího trenéra byl pro mě důležitý. Tam (ve Spartě nebo Slavii) bych nejspíše příští půlrok nebo i rok nehrál. Boleslav považuji za ambiciózní klub, a i když tady jsou zkušení hráči, vidím šanci se do sestavy dostat a hrát například vedle zkušených Milana Škody a Murise Mešanoviče,“ řekl Fila.

 

Mladoboleslavské představitele přesvědčil i během tří přípravných zápasů, které v týmu absolvoval. „Pro Dana je každý trénink a každá minuta strávená se zkušenými hráči na hřišti veliká škola. Je typem průbojného útočníka s dobrým zakončením hlavně levou nohou a je schopen se dostat do koncovky i hlavou. Očekáváme od něho, že bude pro soupeřovy branky nebezpečný,“ uvedl Jarolím.

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou