VIDEO: Ani Krmenčík, ani Sheriff. Slavia získala dalšího Dána

0

SK Slavia Praha hlásí posilu, která přišla tak trochu jako blesk z čistého nebe. V posledních dnech se nejvíce skloňoval přestup Michala Krmenčíka, ke kterému samozřejmě může stále dojít. Druhým zmiňovaným hráčem byl Sheriff Sinyan z Molde. Pražský celek dnes ale představil jméno docela jiné.

Jindřich Trpišovský se nechal slyšet, že má vyhlídnutou posilu v Dánsku. To bylo však již před delší dobou a nikdy nepadlo konkrétní jméno. Během dnešního dne se ale v médiích oficiálně objevil Mads Emil Madsen. Dánský záložník podepsal ve svých 23 letech smlouvu na čtyři a půl roku. Přestupuje z rakouského Lince.

 

Madsen v týmu doplní dánského pravého beka Alexandra Baha, kterému se první sezóna vydařila na jedničku. Mads komentoval svůj přestup pro portál slavia.cz. "Poprvé jsem se prošel po stadionu a byl jsem ohromen, vypadá úžasně. Když jsem uslyšel o zájmu Slavie a že je možnost sem přestoupit, hned jsem byl rozhodnutý, že to chci udělat," uvedl.

 

"V neděli jsem mluvil s trenérem, vyprávěl mi, jak nahlíží na fotbal, jak vidí mě osobně. Myslím si, že to bude fungovat," dodal.

 

Madsen prošel mládežnickými reprezentacemi Dánska včetně jednadvacítky. Začínal v Silkeborgu a vloni v únoru se stal kapitánem mužstva. V létě pak přestoupil do Lince, kde v uplynulé sezoně zasáhl do 32 soutěžních utkání a připsal si jedinou branku - v Evropské lize proti Ludogorci Razgrad. Ve čtvrtém týmu minulého ročníku rakouské ligy měl smlouvu ještě na tři roky, Slavia ho ale vykoupila.

 

Trenér Jindřich Trpišovský v Madsenovi vidí možnou náhradu za zraněného reprezentačního záložníka Lukáš Provoda. "Je to středový hráč, nejsilnější asi na pozici číslo osm. Může ale hrát všechny role ve středu hřiště. Koukali jsme na něj už před rokem, ještě když byl v Silkeborgu. Ale v momentě, kdy jsme na něj dostali tip, přestoupil do Lince. Teď se po roce objevila možnost jej získat, hledali jsme náhradu za Proviho, protože víme, že celý podzim nebude," řekl Trpišovský.

 

"Cítili jsme, že potřebujeme takového záložníka, silného na míči, který hraje box to box jako Provi. Madsen je trošičku podobný typ. Fotbal má na prvním místě. Tři hodiny jsme s ním seděli a bavili se, nezajímá ho v podstatě nic jiného než fotbal. Hned se ptal, kdy bude trénink. Samozřejmě to ještě není hotový hráč, má určité věci, které bychom chtěli, aby zlepšil. Vidíme v něm ale velký potenciál," dodal slávistický kouč.

 

Oznámení příchodu mladého Dána pojal pražský klub vtipně:

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou