Jsi Čech? Pojď k nám. West Ham opět na lovu

0

Ať jde o MS, EURO, či jiné mezinárodní soutěže, mají reprezentanti vždy dva hlavní cíle. Dojít se svým týmem co možná nejdále a přitom na sebe upoutat pozornost povedenými výkony. Ne zřídka si hráči právě výkony na těchto turnajích řeknou o angažmá ve zvučných velkoklubech.

Největší pozornost na sebe během turnaje upoutal samozřejmě Patrik Schick, který vstřelil 5 branek v 5 zápasech a nejvíce o sobě dal vědět touto dalekonosnou střelou. O žádných konkrétních nabídkách se zatím ale nemluví. Důvodem je mimojiné i stále trvající smlouva s Bayerem Leverkusen, ve kterém není věru zle ohodnocen.

 

Bez angažmá je Tomáš Vaclík, 32 letému gólmanovi vypršela smlouva v Seville. I on podal na turnaji excelentní výkony a z velké části díky němu jsme se dostali až do čtvrtfinále. Již před turnajem se hovořila o zájmu slavného Realu Madrid. Můžeme se jen těšit, v jakém dresu se nám Tomáš ukáže v příští sezóně.

 

Konkrétní nabídka ale přišla i na hráče, který toho na turnaji tolik neodehrál. Když už ale nastoupil, byl v naší hře velice cítit. Řeč je o Antonínu Barákovi, středopolaři hájícím barvy italské Hellas Verony. Barák podával sympatické výkony již v Lize národů a formu si přenesl i na EURO. 

 

Český záložník se netají oblibou anglického Arsenalu, od toho se ale nabídky zatím nedočkal a West Ham, kde už působí jeho kolegové z reprezentace Souček s Coufalem, by nemusel být zlou alternativou.

 

S informací přišel server hammers.news. Server se odvolává na zprávu italského listu Corriere di Verona, kde se uvádí, že má klub zájem o českého reprezentanta a v létě by s ním rád podepsal smlouvu. Barákovo představení na EURO zmíněný anglický server ocenil a nabádá manažera Davida Moyese k tomu, aby rychle jednal a hráče získal. Připomíná Barákovo tvrzení z minulosti, že kdyby dostal nabídku z Arsenalu, neváhal by ani chvíli a cituje v tomto směru prestižní vydání listu Gazzetta dello Sport z roku 2017. „Byl jsem fanouškem Arsenalu a také mu stále fandím. Vím, že na sobě musím dál tvrdě pracovat, rozvíjet své schopnosti a uvidíme, jak to skončí. V Evropě mi imponují Arsenal a Barcelona," cituje Baráka italský list.¨

 

Opora Hellasu Verona by v případě dohody s Hammers našla v klubu další dva české reprezentanty Vladimíra Coufala a Tomáše Součka. Server Hammers.news připomíná, že rovněž Barák působil v pražské Slavii odkud do West Hamu přišli jeho dva krajané a londýnský klub si jejich služby nemůže vynachválit. Není tedy divu, proč chce šéf West Hamu David Moyes přivést Baráka do Londýna.

 

Český reprezentant v minulé sezoně odehrál v nejvyšší italské soutěži 34 zápasů, vstřelil v nich sedm gólů a zaknihoval i tři asistence. Přednostmi ofenzivního hráče jsou kreativita a technické dovednosti. Zmíněný server také zmiňuje, že by se nedivil tomu, kdyby byl hráč i v hledáčku Arsenalu. Odhaduje se, že cena hráče je momentálně někde okolo čtrnácti milionů eur. Zda bude ochotný je West Ham za hráče vysázet, to se teprve uvidí.

 

V souvislosti s West Hamem se v minulých týdnech mluvilo o možných přestupech exslávisty Alexe Krále (tam měla jednání zabrzdit přemrštěné požadavky jeho ruského zaměstnavatele), mladého stopera Slavie Davida Zimy, či sparťanského ofenzivního klenotu Adama Hložka. Spekulovalo se rovněž o tom, že by do Londýna mohl přesídlit Abdallah Sima.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou