Karlovarský skalp! Fotbalová legenda trenérem týmu z 1.B třídy

0

Během vynucené fotbalové pauzy se mnoho týmů ohlíželo po posilách všude možně. Málokdo si však připsal na soupisku takové jméno, jako Karlovy Vary-Dvory. Posílena ale nebyla hrací soupiska, nýbrž realizační tým.

Dvory ovládly poslední ročník 1.B třídy i přes jeho předčasné ukončení. Na pozici trenéra poměrně překvapivě skončil Marián Valach.

 

„Marián Valach u nás skončil z pracovních důvodů,“ uvedl pro Karlovarský deník Martin Matějček, sportovní manažer dvorského klubu.

 

Náhradu se jim podařilo velice zvučnou. Ladislav Vízek kývnul na nabídku a do nadcházející sezóny povede Dvory v roli hlavního trenéra. 

 

Ladislav Vízek, nyní 66letý matador, který reprezentoval barvy Československa, je držitelem zlaté olympijské medaile z her v roce 1980. Se statistikou 115 vstřelených branek v nejvyšší soutěži je zaslouženě členem Klubu ligových kanonýrů. Dlouhých 10 let působil v pražské Dukle, za kterou odehrál úctyhodných 321 zápasů. Poté zavítal i do Francie, kde během tří let v klubu AC Le Havre (1986-88) odehrál 61 utkání a vstřelil 11 branek.

 

„Je to bomba,“ říká s úsměvem k příchodu legendy na západ Čech Matějček. „Jsme moc rádi, že můžeme s panem Vízkem spolupracovat, pro většinu z nás je to fotbalová ikona,“ zdůrazňuje Matějček pro Karlovarský deník.

 

Vízek by kromě letitých zkušeností a svých vědomostí mohl přitáhnout i mnoho fanoušků, jelikož jméno jeho zvuku se v Karlovarském kraji najdete jen sporadicky. Samotný kouč se do města oplatek neskrývaně těší. „Procházka na kolonádě,“ říká s úsměvem pro Karlovarský deník, na co se mimo trenérské řemeslo v Karlových Varech těší. „Tým převezme pan Vízek oficiálně při zahájení letní přípravy,“ připomíná Matějček.

 

Vízek se mimojiné účastnil i benefičních utkání, ve kterých nastupoval za "Sigi Team", která se na Karlovarsku také několikrát ukázal. 

 

Dvorům spolu s jejich novým trenérem přejeme mnoho úspěchů do dalších sezón!

 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou