V Hampden Parku se klečet nebude!

0

Již zítra čeká výběr Jaroslava Šilhavého vstup do Mistrovství Evropy. Jeho svěřenci vyzvou od 15:00 v pikantním duelu Skotsko. Před samotným utkáním se, jak je v této době bohužel zvykem, hojně probírá také situace okolo, na Ostrovech již tradičního, pokleknutí na podporu černošského hnutí Black Lives Matter. Jakou formou ukážou oba celky svou solidaritu? 

Češi zvolili, podobně jako v duelu s Walesem, jako formu boje proti rasismu zřetelné poukázání na rukáv s nápisem Respect. Svůj souhlas s tímto způsobem vyslovil i nový předseda FAČR Petr Fousek.

 

Jaroslav Šilhavý to okomentoval takto: "Chceme se soustředit ryze na fotbal a na sportovní stránku naší účasti na mistrovství Evropy. Naše reprezentace odsuzuje jakékoliv formy rasismu, ale celou věc jsme s týmem probrali během březnového srazu, zvolili naše vlastní řešení a na tomto postoji nic měnit nebudeme"

 

Stejně jako český tým nebudou klečet ani Skotové, jejichž trenér Steve Clarke zpochybnil současnou sílu pokleknutí. 

 

Je pravda, že po "první vlně" tohoto způsobu boje proti rasismu toto gesto již svým způsobem zevšednilo a už i někteří fotbalisté tmavé pleti (viz. Wilfried Zaha, hráč Crystal Palace) pochybují o jeho významu.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou