Týnská Muzejní noc připomněla 100 let FK Olympie

0

Fotbalový klub Olympie Týn nad Vltavou si letos připomíná stoleté výročí od svého založení v roce 1921 a slaví ve velkém stylu. Po speciálních „stoletých“ mikinách, které potěšily již několik desítek fanoušků tradičního týnského klubu, přináší Olympie další specialitu.

„Ve spolupráci s vltavotýnským Městským centrem kultury a vzdělávání (MCKV) jsme natočili záběry pro populární Muzejní noc. V letošním roce se kvůli protipandemickým opatřením nemůže konat Muzejní noc v tradiční podobě, MCKV proto zvolilo zajímavý online video formát. Jsme moc rádi, že MCKV do letošního programu Muzejní noci zařadilo i nás a tím se příběh FK Olympie může dostat k širší týnské veřejnosti,“ pochvaluje si Media & PR Manager FK Olympie Jaroslav Brom.

 

Video vznikalo v podmínkách, na které fotbalisté nejsou běžně zvyklí – v noci a na hřišti posetém odkvetlými pampeliškami. Hráči FK Olympie se sešli na stadionu večer v půl 10, oblékli se do dresů a vyrazili na již nevyužívané hřiště u hřbitova. „Kvalita trávníku na hlavním týnském hřišti se s pláckem u hřbitova nedá srovnávat. Je to něco, jako kdybyste z Rolls-Royce přesedli do Trabantu,“ nechal se slyšet jeden z protagonistů videa, talentovaný záložník FK Olympie Jan Liška. 

 

Jakmile padla tma, štáb MCKV si profesionálně nasvítil scénu, kterou režisér umístil před jednu z branek. Zadání pro hráče znělo na první pohled jednoduše – hrát fotbal. „Pro některé kluky to byl vzhledem k jejich fotbalovým kvalitám nadlidský úkol,“ směje se Jaroslav Brom, aniž by jmenoval konkrétní problematické hráče. 

 

Během hodinového natáčení získal tým MCKV dostatek filmového materiálu, včetně detailních záběrů pokutového kopu nebo tvrdého obranného zákroku. „Role ostrého obránce jsem se ujal se vší vážností a do skluzu jsem vložil řádnou energii,“ popisoval natáčení faulu Oldřich Lukeš. „Pár dní mě kotník pobolíval, Olda si dal záležet,“ potvrzoval kvalitu Lukešova skluzu Jan Liška, který v inkriminovaný moment zastával roli faulovaného hráče.

 

Výsledné video doprovodil hlas obvyklé průvodkyně týnské Muzejní noci Martiny Sudové, která poutavě popsala okolnosti vzniku FK Olympie právě před rovnými sto lety. 

 

„Nevím, jestli naši předchůdci hráli fotbal na odkvetlých pampeliškách, nicméně doufám, že si své působení v klubu užívali podobně jako my natáčení Muzejní noci,“ usmívá se Jaroslav Brom.

 

Podívejte se na video z týnské Muzejní noci

 

Část věnovaná FK Olympie začíná v čase 7:55, ale doporučujeme zhlédnout celé zajímavé video.

 

(Tisková zpráva)


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou