Boj o krále střelců přinesl pořádné drama

0

V sobotu bylo na programu poslední kolo tohoto ročníku Fortuna ligy. Vítězem se s přehledem stala pražská Slavia, ale o nejlepšího kanonýra soutěže to byl boj až do konce. Jak to celé dopadlo?

Před závěrečnými duely měl na svém kontě nejvíce branek Jan Kuchta, který obléká dres "sešívaných". V jeho statistikách svítilo číslo 14. O jeden přesný zásah za Kuchtou se o druhé místo dělili jablonečtí snajpři Doležal se Schranzem. Dvanáct zářezů pak měli shodně Stanciu, Beauguel a Juliš. Málokdo by čekal, že do bojů o korunu krále střelců promluví výrazně ještě někdo další.

 

Sparťanský supertalent Adam Hložek však v zápase s Brnem řádil jako uragán a za prvních 45 minut stihl vsítit čtyři góly. Do druhého dějství ho již trenér Vrba nepostavil, což ho možná připravilo o další přesné zásahy. Slávistický Kuchta a stejně tak i jablonecký Doležal však potvrdili svou formu a rozesmutnili gólmany protihráčů také. Oba však "pouze" jedenkrát. 

 

To v celkovém součtu vstřelených branek vyneslo následující pořadí. O post krále střelců se dělí Kuchta s Hložkem s patnácti zásahy, avšak Hložek má o čtyři asistence (7), více, než Kuchta. O gól za nimi skončil Martin Doležal

 

Adam Hložek tak jen potvrdil, že patří mezi největší klenoty českého fotbalu, a že jeho nominace na EURO byla naprosto oprávněná. Rovněž potěšil i všechny sparťanské fanoušky, jelikož se svým současným zaměstnavatelem prodloužil smlouvu až do roku 2024. 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou