Žižkov shání majitele, Louda se loučí

0

Spád událostí kolem žižkovské Viktorky zdá se nemá konce. Po bojích o rekonstrukci stadionu a potom, co visel otazník nad ziskem druholigové licence nyní přišla další rána. Majitel Martin Louda oznámil svůj úmysl prodat Viktorii Žižkov. A nečiní tak z žádných sobeckých důvodů. Právě naopak.

Žižkov momentálně hraje druhou nejvyšší českou ligu, domácí hřiště má přechodně na Střížkově. Již od začátku sezóny bylo v plánu, že pro příští ročník budou hrát Viktoriáni opět na svém stadionu. Zádrhelů se po cestě bohužel objevovalo nespočet.

 

Stadion totiž vlastní městská část. Klub, resp. jeho majitel, měli zájem stadion odkoupit, případně se domluvit i na jiných variantách spolupráce. Žádná z nich ale neprošla a začaly se objevovat obavy z budoucího vlivu developerů. Dost možná oprávněné.

 

„Klub splňuje všechny podmínky udělení licence pro další sezonu. Chybí nám jen stadion. Rozhodli jsme se tedy na začátku roku, že nebudeme hned chtít prodej a společně s vedením radnice si doladili smlouvu o investici, která by zajistila licenci na rok 2021/22. Bohužel, i přes podporu části koalice, ji zastupitelstvo odmítlo,“ popisuje situaci ze svého pohledu majitel Viktorie Martin Louda na klubovém webu. Podle něj se ukázalo, že zastupitelé klubu dát šanci nechtějí.

 

Předložený návrh smlouvy vedením Prahy 3 prý vrací situaci o měsíce zpět a „prakticky znemožňuje získání licence pro sezonu 2021/22.“

 

„Za žádnou cenu nechci, aby Viktorka skončila, a proto nabízím jasné řešení. Licenci získat a klub zachránit může pouze ten, kdo má vše ve svých rukou. Tedy vlastní klub a má i svůj stadion. V současné době to může být pouze Praha 3. Nechci to nechat zajít do bodu, kdy Viktorka ztratí licenci, a já se budu s městskou částí soudit o způsobené škody,“ prohlašuje Louda.

 

„Proto jsem nabídl radnici klub za cenu 25 milionů, což je zlomek z částky, kterou jsem jako majitel klubu do jeho ozdravení za poslední dva roky investoval. Klub je stabilizovaný, funguje a chybí mu jen stadion. Ten Praha 3 má a může licenci sama zajistit,“ tvrdí majitel Viktorie.

 

„Upřímně je mi z toho všeho smutno, protože jsem za poslední dva roky ztratil víru v konstruktivní spolupráci s Prahou 3, své aktivity ve fotbale i díky zkušenosti s nimi ukončím a klub prodávám,“ uzavřel Martin Louda.

 

Zda se situace stihne uzavřít a Viktorka získá druholigovou licenci do nadcházející sezóny, na to si ještě budeme muset počkat.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou