Diváci mohou na stadiony! Kromě MOL Cupu

0

Po téměř sedmi měsících se na stadiony první a druhé ligy vrátí fanoušci, kteří tak mohou být přítomni například při téměř jistých oslavách titulu pražské Slavie. Zaplnit mohou 10% kapacity stadionů. Vyjímkou jsou však utkání MOL Cupu, jelikož pohárová utkání jsou pod záštitou FAČR a výjimku pro fanoušky vyjednala pouze LFA, navíc až od 1.května.

"Několikrát v minulosti jsme deklarovali, že návrat fanoušků na stadiony je pro nás největší prioritou. Ligová fotbalová asociace byla a je neustále ve velmi úzkém kontaktu s ministerstvem zdravotnictví. Naše snažení nyní dospělo k pozitivnímu výsledku a v rámci pilotní studie dojde k alespoň částečné účasti diváků na tribunách. Jsem rád, že nás ministerstvo zdravotnictví vyslyšelo, a LFA udělá společně s kluby maximum, aby prostředí stadionů bylo co nejbezpečnější," řekl pro iSport šéf LFA Dušan Svoboda po pondělním zasedání Ligového výboru.

 

Všichni musejí mít negativní test starý maximálně 48 hodin, případně potvrzení o absolvovaném očkování či prodělaném COVID-19 v posledních devadesáti dnech. "Věřím, že pro závěrečnou fázi sezony půjde o příjemné zpestření v obou profesionálních ligových soutěžích a že fanoušci budou ochotni za cenu dlouho vytouženého návratu na fotbal akceptovat i několik nutných podmínek, jako je povinné testování, respirátory nebo rozestupy," sdělil k podmínkám vstupu na stadiony Svoboda.

 

Podmínky vstupu na stadiony a povolené kapasity fanoušků naleznete v galerii.

 

PRO POHÁR VŠAK POVOLENÍ NEPLATÍ

Částečné vpuštění diváků na stadiony je platné pro soutěže pod hlavičkou LFA, navíc až od 1. května, tedy od soboty. FAČR si pro dnešní pohárové duely vpuštění diváku nevyjednala a za porušení navíc hrozí vysoké sankce.

 

"Důležitá informace pro všechny permanentkáře, kteří se dnes odpoledne chystali na fotbal do Doosan Areny. Po intervenci ze strany příslušných orgánů došlo k zastavení celé akce, fanoušci do hlediště nemohou pod hrozbou vysokých sankcí," uvedla ve svém prohlášení plzeňská Viktoria. 

 

Plzeň měla v úmyslu na dnešní pohárové utkání s Teplicemi zajistit pro fanoušky i testování zdarma. Všechny přípravné práce byly však zbytečné.

 

"Před několika okamžiky nám vše zastavily příslušné orgány. Povolení je prý platné až od 1. května, tudíž dnes nemůžeme vpustit žádné fanoušky na stadion pod hrozbou vysokých sankcí," vysvětlil mluvčí klubu Václav Hanzlík.

 

Stejný zásah se týká i zápasu Olomouc - Slavia, který je na programu již od středečních 14 hodin. Sigma ještě před polednem sdílela fotku, jak dorostenci pomáhají čistit tribunu, jenže nakonec musí také reagovat a bránu stadionu ani neotevřít.

 

Opatření, které vejde v platnost až od 1. května 2021 tak zasáhlo i Sigmu. "Na dnešní zápas nemohou být fanoušci vpuštěni," uvedla tisková mluvčí klubu Alice Zbraňková. "Jsme si vědomi, že nastalá situace není příjemná a omlouváme se všem, kteří se na dnešní zápas chystali. Přesto věříme, že situaci fanoušci pochopí a podporu Sigmě Olomouc vyjádří na Andrově stadionu v nejbližším domácím ligovém utkání," dodala Zbraňková.

 

FANOUŠCI AŽ OD SOBOTY!

Na závěr je nutné znovu připomenout, že diváci mohou být vpuštěni až 1.května, tedy v sobotu. Při pátečních utkáních druhé ligy tak musí být ochozy ještě prázdné.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou