Od příštího týdne pravděpodobně návrat na hřiště. Má to ale háček

0

Spolu s příchodem jarního počasí a postupným zažehnáváním epidemie koronaviru se mnozí modlí k fotbalovému Bohu, aby umožnil znovuobnovení amatérského sportu bez rozestupů. Ten v současné době nejpovolanější, ministr zdravotnictví, se k této otázce znovu vyjádřil.

Petr Arenberger připustil, že od příštího pondělí bude možný návrat sportovců v maximálním počtu dvaceti jedinců. Jedná se o skvělou novinu, kterou však trochu kazí to, že se návrat bude týkat jen věkové kategorie do 18 let. 

 

Rovněž zde bude povinnost testování, což potvrdil i Arenberger slovy, že "V těch větších skupinách se budou vyžadovat testy". Pozitivem je to, že budou stačit i testy, které jsou dětem prováděny ve školách. "Záleží na trenérovi, jestli zkontroluje, že bylo dítě ve škole testováno. Pak i toto je akceptováno, pokud v tom týdnu chodí do školy a vůbec do školy chodí", uvedl ministr. 

 

Nezbývá tedy než doufat, že zanedlouho se kromě dětí vrátí na fotbalové trávníky i ostatní sportovci.

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou