Kúdela se odvolal proti trestu, pojede na EURO?

0

Slávistický stoper Ondřej Kúdela se právě dnes, prostřednictvím právního týmu Urban & Hejduk, odvolal proti desetizápasovému trestu. Ten mu udělila disciplinární komise UEFA za údajnou rasistickou urážku, kterou měl počastovat středopolaře skotského týmu Rangers FC.

K zmiňovanému incidentu došlo již před více než měsícem, kauza ale stále není uzavřená. Ani se příliš nepředpokládalo, že by touto dobou již byla. Advokátní kancelář Urban & Hejduk včera obdržela písemné odůvodnění rozhodnutí CEDB (kontrolní, etický a disciplinární orgán) a hned další den přišla s odvoláním, které doplní ve lhůtě podle disciplinárních pravidel UEFA.

 

O samotném trestu pro Kúdelureakcích Slávistů, reakcích Skotůreakci z hradu, či zápasu samotném toho bylo již napsáno mnoho (včetně naší glosy). 

 

Otázka Ondřejova trestu je stále velice aktuální. Případné zrušení, či alespoň výrazné snížení by totiž mohlo umožnit české reprezentaci využít ho na nadcházejícím Mistrovstí Evropy.

 

Celou situaci komentuje i advokátní kancelář Urban & Hejduk: "Po dohodě s klientem bylo dnes podáno odvolání proti danému rozhodnutí. Podle disciplinárních pravidel UEFA máme několik dnů na doplnění odvolání, což učiníme během příštího týdne. Současně budeme žádat ústní projednání odvolání před Odvolací komisí UEFA," prohlásil advokát René Cienciala.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou