V Ďolíčku opět chybovali sudí, teď si nezapískají

0

Na domácím stadionu pražské Bohemky se v úterý utkaly Pardubice se Spartou. Hlavním rozhodčím byl Miroslav Zelinka, u VARu mu asistovala Jana Adámková. Tito dva mají na svědomí poměrně nepochopitelný verdikt, kvůli kterému si minimálně na víkend od rozhodcování odpočinou.

Pardubice poněkud senzačně urvaly bod proti silné, avšak lehce se trápící Spartě. Ta vedla už 2:0, i díky brance z penalty. Ta byla odpískána za ruku v obličeji. Zákrok to byl nepochybně nechtěný, nicméně penaltový. Zelinka rovnou ukázal k puntíku, Adámková ho ale vyzvala, aby situaci ještě prověřil. Po záběrech z VARu zůstal Zelinka věrný svému prvotnímu rozhodnutí a odpískal penaltu pro hosty.

 

Kontroverzní byl především druhý pokutový kop. V 70. minutě Zelinka odpískal penaltu po souboji Tomáše Wiesnera s Tomášem Čelůstkou, žádný z televizních záběrů ovšem neprokázal, že by k nějakému kontaktu vůbec došlo. Adámková tentokrát do situace vůbec nevstoupila, přitom přezkum byl v tomto případě samozřejmý.

 

Domácí z penalty vyrovnali na 2:2 a Letenští nevěřili svým očím... „Ani nevím, jestli to mám vůbec komentovat," řekl trenér Pavel Vrba pro O2 TV Sport.

 

„Zvážíme další postup," avizoval Ondřej Kasík, ředitel komunikace Sparty.

 

Zelinka s Adámkovou mají tedy odpískáno minimálně pro tento víkend. Komise rozhodčích se k nim obšírněji vyjádří až příští úterý na svém pravidelném zasedání.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou