Superliga již brzy u nás!

0

Dnešní den světem fotbalu hýbe kauza tzv. Superligy (European Super League). Některé elitní evropské celky zatoužily po své vlastní soutěži, která nyní doznala znatelnějších kontur. Českým fanouškům by však neměl uniknout projekt, kterým se celá ESL inspirovala. Všichni čtenáři by si tak měli zapamatovat název South Bohemian Super League, jelikož dost možná otřese amatérským fotbalem v základech. Jak bude tento fenomém vypadat? Přiblížil nám to Jaroslav Brom z Týnu nad Vltavou. 

"Myšlenkou uzavřené superligy se v FK Olympie Týn nad Vltavou zabýváme již několik sezón. Fotbal na regionální úrovni se stává finančně stále náročnějším a obavy ze sestupu a ztráty prestiže odrazují naše sponzory od dlouholetých smluv", začal. 

 

Dále Jaroslav Brom poznamenal, že B tým Olympie Týn by v případě letošního sestupu působil příští sezónu v nejnižší soutěži, ze které již logicky není možné sestoupit dále. Pro "áčko" však situace tak jednoduchá není. Krajský přebor je totiž meta, jež se nevzdává snadno. Týn prozatím okupuje desátou příčku, avšak strašák sestupu číhá za rohem. Případný padák do 1. A. třídy by znamenal pro ambiciózní jihočeský celek existenční krizi. 

 

Z toho důvodu tak klub přišel s očekávaným a dobře naplánovaným východiskem. "Uzavřená prestižní superliga se zdá být optimálním řešením. Elitní klub vybraných jihočeských klubů by zaručeně přitáhl sponzory, zároveň naši partneři dostanou garanci, že se mezi elitou náš tým bude pohybovat dlouhodobě", dodal Brom. 

 

Podle něj jsou rovněž v horizontu dní naplánovaná jednání s dalšími kluby z Jihočeského kraje, jejichž zájem o participaci v Superlize je eminentní. Nutno podotknout, že vzhledem k částce za televizní práva naprosto oprávněný. 

 

Start nového formátu je naplánován na sezónu 2022/23. Názvy celků, které s Týnem budou měřit síly, se podle Broma budou odtajňovat postupně. Je však jisté, že se bude jednat o elitní jihočeská mužstva, která do ochozů přilákají nejen tuzemské fanoušky. "Bombou by byla Smetanova Lhota, kde však od doby, kdy jsme chtěli koupit Jana Kollera za 10.000,-Kč, nemáme nejlepší vztahy," poznamenal Brom.

 

Závěrem si ještě Jaroslav Brom postěžoval na netaktnost tvůrců evropské Superligy, kteří dle jeho slov "nedodrželi gentlemanskou dohodu a vznik jejich superligy oznámili ještě před námi". Podle něj by jako případná satisfakce připadala v úvahu pozvánka pro Týn do nově vzniklého evropského formátu, kde by se tento celek jistě neztratil, a dost možná by napodobil úspěšné tažení pražské Slavie. 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou