ČFL a divize z Čech mají vybráno. Šmicera a spol. zřejmě nepotěšily

0

Na pátečním shromáždění Řídící komise Čechy si kluby z ČFL a tří divizních soutěží z Čech, vybraly své zástupce na valnou hromadu fotbalové asociace, která se koná 3. června. Tyto osoby tak budou mimo jiné rozhodovat o příštím předsedovi FAČRu. 

S informacemi o pátečním shromáždění přišel server iSport.cz, který mimo jiné uvedl, že "výsledky nelze číst jednoznačně, ale zástupce Fevoluce patrně nepotěšily". Co tím je myšleno? Nejprve je důležité si vysvětlit počty související se zástupci soutěží pro valnou hromadu fotbalové asociace. 

 

"Velká" valná hromada FAČR, která proběhne 3. června 2021, má 202 delegátů. A celkem 39 z nich dodají kluby ČFL a divizí A, B, C (tedy kluby z Čech). Klubů v soutěřích je však značně více, celkem 80. Jde tedy pouze o výběr z těchto klubů. A k výběru z těchto klubů došlo právě na pátečním shromáždění Řídící komise Čechy. Zde se sešly všechny oddíly a kroužkovací metodou si vybraly své zástupce.

 

Česká fotbalová liga

ČFL hraje 32 klubů, ve dvou skupinách (A a B). Ovšem na valnou hromadu dodává pouze 18 delegátů. Z celkového počtu 32 klubů je však hned 12 "béček" (jejich první týmy jsou v první a druhé lize, kde všechny oddíly mají svůj hlas), takže zbývá 20klubů na 18 míst.

 

Dva kluby tak musely být odsunuty a potkalo to SK Benešov a FC Slavia Karlovy Vary. A právě zde se vrátíme k onomu výroku iSportu "zástupce Fevoluce patrně nepotěšily". Zmíněné kluby jsou jednoznačnými sympatizanty iniciativy Fevoluce a v případě, že by některý ze zástupců Fevoluce měl v úmyslu se ucházet o vysokou funkci v českém fotbale, o tyto dva hlasy nenávratně přišel. V současné době se hovoří prozatím jen o Vladimíru Šmicerovi, jako kandidátovi na předsedu FAČR, ale tyto hlasy rozhodují i o členech výkonného výboru, kde své zástupce Fevoluce jistě bude také chtít mít.

 

Z 18 zvolených zástupců se tak hovoří jako o sympatizantech hnutí ještě o klubech TJ Sokol Živanice a TJ Jiskra Ústí nad Orlicí, ovšem tvrdá fakta to rozhodně nejsou.

 

Zde je výpis klubů z ČFL, které budou soutěže zastupovat na valné hromadě:

TJ Jiskra Domažlice, FK Loko Vltavín, SK Admira Praha, FK Motorlet Praha, FC Písek fotbal, FK Králův Dvůr, Sokol Hostouň, Povltavská FA, SK Rakovník, FK Baník Sokolov 1948, SK ZÁPY, FK Chlumec nad Cidlinou, FK Přepeře, FK Zbuzany 1953, SK Sokol Brozany, TJ Slovan Velvary, TJ Sokol Živanice, TJ Jiskra Ústí nad Orlicí. 

 

Divize Čechy

V divizích (A, B a C) nastupuje po šestnácti klubech a každá z těchto tří soutěží mezi sebou volila 7 zástupců na valnou hromadu. Tedy 21 z celkových 48 klubů. I zde to s ohledem na podporovatele Fevoluce vypadá na menšinu, avšak ne takovou, v případě ČFL.

 

Zde je výpis klubů z divizí Čech, které budou soutěže zastupovat na valné hromadě:

sk. AFK ROBSTAV Přeštice, FC Rokycany, SK Klatovy 1898, TJ Spartak Soběslav, TJ Slavoj Mýto, FC Viktoria Mariánské Lázně, Český lev-Union Beroun.

sk. B / FK Baník Most - Souš, FK Arsenal Česká Lípa, FK Neratovice-Byškovice, FK Meteor Praha VIII, FC Chomutov, SK Slaný, FK Olympie Březová.

sk. C / SK Sparta Kolín, FK Náchod, SK Vysoké Mýto, SK Kosmonosy, FK Letohrad, FC Horky nad Jizerou, 

 

Řídící komise pro Moravu

Na Moravě vyberou své zástupce v úterý. V MSFL šestnáct z osmnácti, ve třech divizích po sedmi vždy z celkových čtrnácti.   


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou