Český fotbal se bude muset smířit jen se čtyřmi zástupci v pohárech

0

Český fotbal bude mít v sezoně 2022/23 pouze čtyři, místo dosavadních pěti týmů v evropských pohárech.

Po vyřazení Slavie Praha ze čtvrtfinále Evropské ligy je jasné, že náš fotbal nedosáhne na první patnáctku žebříčku národních koeficientů UEFA. 

 

Slavia jako poslední český tým bojovala za to, aby nás dostala na 15. místo, které jako poslední zaručuje pět týmů v pohárech. K tomu, aby se jí to povedlo, potřebovala projít až do finále Evropské ligy, což se nepodařilo.

 

České týmy zakončí sezónu na 17. místě se ztrátou 1,15 bodu na patnáctý Kypr. Čtyři zástupce bude mít v Evropě český fotbal poprvé od sezony 2014/15.

 

Ztráta jednoho místa znamená, že české týmy přijdou o jedno ze dvou míst v kvalifikaci o Ligu Mistrů. Do nejprestižnější soutěže půjde pouze vítěz ligy a zbytek týmů bude čekat Evropská konferenční liga.

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou