K trestu už se vyjádřil Tvrdík i samotný Kúdela

0

Jen před několika hodinami zveřejnila UEFA oficiální stanovisko s výsledkem disciplinárního řízení, vedeného na základě incidentů z utkání Rangers FC - SK Slavia Praha.

K verdiktu se již stihli vyjádřit nejrůznější osobnosti, mezi nimi zástupci Slavie a samotní hráči. 

 

Jak by se dalo očekávat, reakce jsou v podstatě pouze negativní a plné nepochopení.

 

Jaroslav Tvrdík se nechal slyšet již dříve, že je přesvědčen o nevinnosti Ondřeje Kúdely. Zároveň však dodal, že věří v důkladné prozkoumání ze strany organizace UEFA a její rozhodnutí bude respektovat. Verdikt pravděpodobně není podle jeho představ a ve vší upřímnosti není podle představ nikoho z nás. Tvrdík ale zůstal věrný svému slovu a Slavia se proti verdiktu odvolávat nebude. 

 

Slavia se totiž z právní podstaty už ani odvolat nemůže - není již účastníkem řízení a není ani předmětem trestu ze strany UEFA.

 

Celé vyjádření Jaroslava Tvrdíka: Předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík se vyjádřil: „Ondrovi byl za jeho čin uložen trest suspendování na 10 zápasů UEFA a toto rozhodnutí jako klub respektujeme.“ Zároveň dodal: „Ondřej Kúdela v žádném případě neměl přistoupit k hráči soupeře. Lituji toho a omlouvám se Glenu Kamarovi za situaci, která zjevně způsobila utrpení jemu a jeho spoluhráčům i všem spojeným s Rangers a Slavií. Podnikám pozitivní kroky, abych zabránil tomu, aby se taková situace v našem klubu již nikdy neopakovala.“

 

Slavia celou situaci okomentovala na svých stránkách: Dlouhodobým cílem vedení klubu je budovat klub „Slavia pro všechny“, a to s nulovou tolerancí k nenávisti, rasismu a diskriminaci. Slavia v minulosti nediskriminovala žádnou menšinu. Jaroslav Tvrdík přesto uvedl: „Chceme se ještě více poučit ze současné situace a navázat spolupráci s některou z významných protirasistických organizací a pozvat ji ke spolupráci s klubem formou školení, a ještě komplexnějšího nastavení současných vnitřních politik. Je to pro nás příležitost k organizaci širšího dialogu, který by měl vést k porozumění mezi lidmi v Česku i ve Velké Británii, a to ve prospěch všech hráčů, fanoušků a občanů.“

 

Trest komentuje i samotný Ondřej Kúdela. „Jsem zaskočen, že disciplinární komise UEFA dospěla k jinému závěru než předtím její inspektor. Podle něj neexistovaly přesvědčivé důkazy pro mé obvinění z rasismu, které nadále odmítám. Zpětně si uvědomuji, že byla chyba za Glenem Kamarou vůbec chodit a cokoliv mu říkat. V zápase byly emoce a já už to teď bohužel nedokážu vrátit zpátky. Je mi to moc líto," prohlásil Kúdela.

 

Vyjádřila se i jeho advokátní kancelář Urban & Hejduk: „Rozhodnutí nám bylo zasláno bez odůvodnění, po dohodě s klientem tedy požádáme o jeho sdělení a poté s klientem zvážíme podání odvolání. Disciplinární řízení bylo formálně zahájeno v úterý 6. dubna 2021 a hráč měl čas do pondělí 12. dubna 2021, aby se vyjádřil a založil nové důkazy, což jsme učinili. Disciplinární spis měl přes 130 stran vyjádření, zpráv a důkazů i další desítky minut video záznamů a jejich analýz. Máme tedy vážné pochybnosti, jak důkladně se disciplinární orgán se vším seznámil, zejména s naším posledním vyjádřením během přibližně jednoho a půl dne.“

 

Další články k celé kauze, které se táhne již déle než měsíc, naleznete níže:

Tvrdík komentuje rozhovor mezi Lenem a Kolářem

Provizorní trest pro Kúdelu

GLOSA: Jste rasisti a pravda nás nezajímá

VIDEO: Jatka v Glasgow

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou