Na návrat amatérského fotbalu doplatí brankáři

0

Petr Arenberger, nástupce Jana Blatného na postu ministra zdravotnictví, se na tiskové konferenci vyjádřil k návratu amatérského sportu již od 12. dubna. A amatérští fotbalisté mohou začít jásat.

Od pondělí je totiž možné sportovat na vnějších sportovištích do počtu dvaceti lidí bez jakýchkoliv omezení. Arenberger toto částečné rozvolnění okomentoval tak, že "dvacet lidí si může zahrát fotbal, i když budou trošku ošizení o brankáře". 

 

Situace okolo vnitřních sportovišť pro amatérské sportovce však zůstává stejná. "Ve vnitřních sportovištích můžou sportovat pouze osoby v rámci výkonu zaměstnání, znamená to, že to jsou profesionální sportovci. Amatérští sportovci tedy nemohou využívat vnitřní sportoviště, ani v rámci spolkové činnosti. To je výklad našeho právního odboru", doplnil ministr. Sportovci nebudou moci využít ani šaten nebo sprch. 

 

Od příštího týdne se tak můžeme opět kochat technickými finesami, které jednotliví hráči jistojistě pilovali přes celou koronapauzu. 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou