Amatérský fotbal je na cestě zpět

0

Národní sportovní agentura přišla po domluvě se sportovními svazy s návrhy a podmínkami vedoucími k návratu na sportoviště. Jaké skupiny sportovců budou prioritou a za jakých okolností bude návrat možný?

Těmi prvními, kdo by se na hřiště a atletické dráhy měli vrátit, jsou děti a mládež do 19 let. Podmínkou by byly pravidelné antigenní testy a maximálně desetičlenné skupiny. Tuto myšlenku již vyslovil jeden ze zástupců svazů, Michal Ježdík, zde

 

Otázkou otevření sportovišť se bude zabývat horní komora Parlamentu. Právě před Senátem se manažer rozvoje ledního hokeje, Slavomír Lener, vyjádřil takto: "Evropa není uzavřena. Leckde se nehrají soutěže, ale všude se organizovaně sportuje. Děti po celou dobu pandemie organizovaně sportovaly a sportují". Jeho kolega Ježdík dodal: "Řekněme, že (spuštění organizovaných aktivit je možné; pozn. red.) kdykoliv po Velikonocích. Jsme v situaci, kdy jsme schopni spustit amatérský organizovaný sport ze dne na den". 

 

Teoretickou šanci na dohrání si ale nadále drží i amatérské dospělé soutěže. „Věřím, že nějaká naděje nám stále ještě zbyla. A že alespoň polovinu soutěží skutečně dohrajeme,“ uvedl Pauly s myšlenkou na zkrácený formát sezóny. 

 

Podle něj by v příštím týdnu mělo přijít rozhodnutí vlády a od následujícího týdne, tedy od 12. dubna, by amatérské kluby mohly začít s tréninkem! Dosud podle platných nařízení mohou týmový trénink absolvovat pouze hráči s profesionální smlouvou v rámci výkonu svého povolání.

 

„Snad to dobře dopadne. Pevně věřím, že s ohledem na jednání s Národní sportovní agenturou, bychom opravdu mohli všichni co nejdříve začít trénovat,“ doplnil Pauly. Kluby ze třetí nejvyšší ligy, které jsou na tom vůbec nejhůře a chybí jim odehrát ještě třeba i osm utkání, se dohodly, že nejpozdější termín obnovení soutěže je 3. května. Pozdější termín již zkrátka není reálný. 

 

V historii již pamatujeme i sezóny, které kluby končily s rozdílným počtem odehraných utkání. V takovém případě o pořadí rozhodoval přepočet bodů na jedno utkání.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou