Ex-reprezentant jde hrát krajský přebor

0

Petr Jiráček, rodák ze Sokolova, který nedávno rozvázal kontrakt s prvoligovým FC Fastav Zlín, se vrací domů!

Pětatřicetiletý středopolař má za sebou hvězdnou kariéru. Několik let strávil v Německu, kde prošel týmy VfL Wolfsburg a Hamburger SV. Na české scéně hrál například za Viktorii Plzeň, či Spartu Prahu. Jeho posledním zaměstnavatelem byl zlínský Fastav, kde se ale nepohodl s trenérem Páníkem a rozvázal s klubem smlouvu.

 

Od té doby se spekulovalo, kam Jiráček zamíří. Ve hře byla spousta prvoligových celků, mluvilo se též o Německu. K obrovskému překvapení všech však dnes Petr Jiráček oznámil, že se vrací do Karlovarského kraje a bude hrát krajský přebor za tamní Královské Poříči!

 

Královské Poříčí momentálně vládne karlovarskému krajskému přeboru, ze 7 odehraných utkání má 7 výher. S Jiráčkem tak mohou velice reálně aspirovat na postup do divizní soutěže. To vše samozřejmě za předpokladu, že se soutěže opět rozjedou a budou dohrány.

 

„Samozřejmě jsem velice rád, že se Jiras po ukončení profesionální kariéry rozhodl vrátit do kraje, ze kterého pochází a ještě více mě těší, že bude oblékat dres Královského Poříčí. Mít takového hráče ve svém týmu je snem každého trenéra. Těším se na spolupráci s ním. Do ochozů navíc přitáhne davy fanoušků, takže pokud se brzy začne hrát, tak se máme na co těšit,“ uvedl Štěpán Dubaj, hlavní trenér Královského Poříčí, které zatím kraluje krajskému přeboru.

 

Lví podíl na přestupu má bez sebemenších pochyb Viktor Friml, předseda fotbalového oddílu Královského poříčí. „Když Petr skončil ve Zlíně, tak jsme samozřejmě zkoušeli naťuknout, jestli neplánuje vrátit se zpět do našeho regionu a třeba si zahrát za náš klub, protože se to logicky nabízí, když u nás hraje jeho bratr. Ze začátku to bylo spíše takové, jak se říká, popichování, ale postupně to nabíralo reálných obrysů a nakonec se povedlo něco, co nikdo z nás nečekal, že se povede. Od 1. dubna je Petr Jiráček hráčem Královského Poříčí. Svou nespornou kvalitou nás obrovsky pomůže na trávníku, ale samozřejmě to bude mít dopad i na prestiž samotného klubu a také na naší mládež, která se bude během týdne na jednom hřišti potkávat a personou českého fotbalu,“ uvedl Friml na adresu Jiráčka a jeho přestupu.

 

Ač vypadá bývalý reprezentant v dresu Královského poříčí skvěle, žádný zázračný přestup se nekoná. Pokud jste věřili, že ano, pak vězte, že jste se stali obětí aprílového žertu.

 

Pokud byste si mysleli, že celý článek vznikl pouze z dlouhé chvíle, byli byste na omylu. Skutečností totiž je, a tentokrát opravdu, že Petr Jiráček se rozhodl věnovat do charitativní dražby svůj reprezentační dres a vybrané finanční prostředky se použijí tam, kde budou potřeba. Konkrétně jde o desetiletého Mirečka Monharta, jehož otec, bývalý dlouholetý hráč a kapitán Královského poříčí, se v současné době nachází ve velmi vážném stavu v nemocnici. Finanční příspěvek by mohl rodině v této těžké životní situaci, ve které se ocitla ze dne na den, alespoň trochu pomoci. 

 

Dres se vydražil za skvělých 15000 korun, o což se postaral futsalový tým Fortuna Sokolov. Jako bonus navíc samotný dres věnují přímo Mirečkovi.

 

8.4. se spustila dražba dresu slavného Maria Balotelliho, ve kterém nastoupil v Praze. Celý výtěžek, včetně všech příspěvků mimo dražbu samotnou, opět poputuje do rodiny Monhartů.

 

Všechny finanční dary v této nelehké době zaslouží veliký dík.

 

Za zaslané fotografie a celý nápad děkujeme Fotbal v Karlovarském kraji.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou