Kontroverzní sudí bude řídit OFS Kladno a říká: Řepka ani Šmicer okresům nic dát nemůžou

0

Dne 7.3.2021 proběhla valná hromada OFS Kladno, na které se volili členové výkonného výboru na nadcházející 4 roky. Předsedou byl znovuzvolen Petr Blažej. Blažej působí primárně jako asistent rozhodčího, řídil například i týmy jako Sporting Lisabon, či Villareal. Mimo to ale nechvalně proslul i několika excesy.

Na valné hromadě vyzval Blažeje nový protikandidát, kterým byl David Nedvěd, působící v Baníku Švermov. Na téma protikandidáta se Blažej ještě před VH vyjádřil pro portál denik.cz.  "Pro mě je vždycky vítaný každý, kdo se chce zapojit a konkrétně Davidu Nedvědovi jsem to v minulosti nabízel. Nevím, v čem přesně mu vadí naše práce, ale my každopádně proti nikomu bojovat nebudeme, je legitimní kandidovat. Já mohu v okresním fotbale nabídnout jedině práci, pot a slzy." Přičemž nelze zpochybňovat, že výkonný výbor v čele s Blažejem dokázal již spoustu věcí zlepšit.

 

Základním krédem Blažeje je, že fotbal by měl být dělán pro všechny, a ne jen pro někoho. Dle něj je OFS jen servisní organizace klubů a je tu právě pro ně, ne naopak. OFS Kladno se může chlubit fungujícími webovými stránkami, což ani v dnešní době není jistotou v mnoha okresech. Kladno také jako první představilo povinné hlášení výsledků, věc, která je dnes již považována za samozřejmost. Soustředí se také na výchovu rozhodčích, kterých má kladenský okres nejvíce v celém kraji. 

 

Fotbalová evoluce, iniciativa, která se snaží o očistu českého fotbalu (více například zde, či zde), na Blažeje příliš nezapůsobila. "Já to řeknu takhle: Rudolf Řepka je strašně šikovný funkcionář, znám ho velmi dobře. Ale vadí mi, že na svaz se dostal díky Romanu Berbrovi, pracoval s ním, a pak když byl zhrzený, tak odešel. Proč mi má on kázat? Jde kandidovat na šéfa OFS Teplice, ale už nikde neříká, že s aktuálním předsedou panem Hrdličkou pracuje. Ten mu tedy klidně místo uvolní. Je v tom pak revoluce? Může Řepka dát něco OFS Teplice? Nemůže. Může dát něco FAČR? Tam ano, protože on byl doopravdy strašně šikovným sekretářem! To je jako u Šmicera. Může dát něco okresním svazům? Nemůže, nic o nich neví! Může dát něco reprezentaci nebo FAČRu třeba jako jeho šéf? Určitě ano, protože je to osobnost českého i evropského fotbalu," řekl portálu denik.cz. Samotný Blažej byl však již několikrát spojován s Berbrem a korupční kauzou.

 

Vysvětluje i svůj pohled na nasazení kandidátů na volební valnou hromadu krajského svazu, kde se členům fevoluce nelíbilo, že o volbě vědělo málo klubů. "Bylo to uděláno legitimně na několika místech s účastí notáře, týmy tam mohly zvolit, koho by na valné hromadě chtěly ony. Nicméně SKFS to vyvěsil jen na úřední desku a ne na svoje stránky. Což za mne klidně mohl. Já osobně jsem obvolal všechny kladenské týmy, aby o tom věděly," tvrdí a doplňuje, že některým klubům se nelíbí, že si jiné pomáhají při volbě navzájem. "Ale to je podle mne pochopitelné, že si třeba kladenské kluby pomůžou. Druhá strana řve, ale sama má svoje oslovené kluby. To je prostě legitimní. Podle stanov." (zdroj: denik.cz)

 

Předseda výkonného výboru byl již dříve omílán v médiích, většinou v negativním smyslu. V utkání dvou pražských S, tedy v ostře sledovaném derby, neuznal Slavii branku i přes to, že Costa vykopával míč hluboko za brankovou čárou. Již po zápase si svou chybu uvědomil a do médií se omluvil. Slavia utkání vyhrála 2:0.

 

Velkou pozornost na sebe strhl i během pohárového utkání v roce 2012 mezi Olomoucí a Ostravou. Na utkání nastoupil v podnapilém stavu a jako pomezní rozhodčí měl problém udržovat rovnováhu a držet se podél postranní čáry, což zachytili diváci na kameru a video dlouho putovalo po internetu. Tehdejší šéfka rozhodčích, Dagmar Damková, mu uložila téměř roční zákaz vykonávání činnosti.

 

Petr Blažej hrál za tým Lokomotiva Kladno, ve svých 16letech ale utrpěl zlomeninu dolní končetiny a s kariérou byl konec. Rozhodl se u fotbalu zůstat a dal se na dráhu rozhodčího. 

 

OFS Kladno na svém facebookovém účtu zveřejnilo složení volených funkcí pro nadcházející čtyřleté období: 

Předseda Výkonného výboru: Mgr. Petr Blažej  

Členové Výkonného výboru:  Zdeněk Hořejší, Jan Zatloukal, Martin Cílek, David Vedral, Jakub Andrýsek, Marek Mařík.

Členové Revizní komise: Jindřich Chocholatý, Martin Šimáček, Jozef Janík.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou