Tři branky v Edenu v domácí síti po více než roce!

0

Ve čtvrtek 3.3.2021 proti sobě v rámci osmifinále MOL Cupu nastoupily dva slávistické celky, domácí Slavia Praha hostila poslední přeživší amatérský tým v soutěži, Slavii Karlovy Vary. O favoritovi utkání nebylo nejmenších pochyb, Vary však v předešlém kole vyřadily Opavu, kterou porazily celkem jednoznačně 3:0.

 

Tři branky vsítilii hosté z Karlovarska i na pražské Slavii, díky čemuž putuje patnáct tisíc korun do Karlovarské nemocnice, více zde: Nečekaný hrdina v duelu dvou Slavií. Nejdřív se však hned pětkrát prosadili domácí. Již ve třetí minutě se o vypíchnutí balónu útočníkovi pokusil hostující gólman Chára. Do souboje však přišel příliš pozdě a rozhodčí nařídil pokutový kop, který proměnil Ibrahim Traoré. Hosté nakonec inkasovali deset branek a domácí, v čele se Standou Teclem, či kapitánem Ondřejem Kúdelou, si došli pro pohodlné a jednoznačné vítězství. Kromě čtyřbrankového Tecla se blýsknul i teprve 17letý Denis Višinský, pro kterého to byl v pražském dresu první start a připsal si dvě branky a dvě asistence. Na kopačce měl dokonce hattrick, třetí branka však byla nakonec správně vyhodnocena jako vlastní.

 

My jsme po zápase jsme vyzpovídali karlovarského Václava Vyletu, 22letého křídelníka.

 

Jak jste k utkání přistupovali?

 

Přijeli jsme na Slavii s tím, že ji zkusíme potrápit. Věděli jsme, že to bude extrémně těžké. A taky že bylo. (smích)

 

Nepomohl tomu ani první gól, který padl již ve třetí minutě. Z ruchových mikrofonů bylo slyšet, že jste se snažili brankáře od zákroku odradit. Jak to bylo?

 

Je to tak, stav 0:0 jsme bohužel dlouho neudrželi. Je to škoda, hned v druhé minutě Slavii dovolíme, aby kopali penaltu. Chárys nám chtěl pomoci tím, že útočníkovi sebere balon, za to ho hanit nemůžeme. Soupeř si ho holt stačil míč ještě píchnout dopředu a rozhodčí nařídil penaltu. 

 

Čekali jste, že budou Slávisté až takhle rychlí? A jak se hrálo na pažitu v Edenu?

 

O kvalitách soupeře jsme samozřejmě věděli, každopádně vidět je v televizi a pak s nimi být na hřišti, to se nedá srovnat. Pro mě, zarytého Slávistu, to bylo něco naprosto neuvěřitelného. Byl to můj sen, zahrát si proti Slavii a navíc na jejich stadionu. Je to hlavně i motivace do další práce, jak na hřišti, tak mimo něj.

 

Jaké to bylo pro tvou rodinu, vidět tě na hřišti, jak bráníš takové hráče, jakými jsou Standa Tecl, Ondra Lingr, nebo Lukáš Masopust?

 

Co jsem slyšel ohlasy, ať už po telefonu, nebo po zprávách, tak jsou všichni pyšní. Já sám se svým výkonem moc spokojený nejsem. Bránit tyhle borce bylo něco neuvěřitelného. Připadalo mi, že jsem v úplně jiném světě. Chtěl bych ale vypíchnout, že bylo naprosto skvělé, jak se k nám jak hráči, tak realizační tým Slavie chovali. Neměli vůbec žádný problém se po zápase s kýmkoliv vyfotit, popovídat si, či darovat dres. Opravdu klobouk dolu před nimi a jejich přístupem.

 

Musím se zeptat na situaci vedoucí k druhé brance a váš secvičený signál. Je to věc, kterou děláte již déle, nebo to vzniklo speciálně na Slavii?

 

Tento signál používáme již dlouho. Věděli jsme, že jestli Slavii můžeme z něčeho ohrozit, budou to především standardní situace. Jsem moc rád, že se to takhle povedlo a že z toho dal Tůmič branku.

 

Když už mluvíme o Tůmičovi (Ludvík Tůma, stoper Karlových varů, pozn. redaktora), po závěrečném hvizdu ho kamery zabírali, jak se o něčem baví s trenérem Slavie Jindrou Trpišovským, oba s úsměvem na tváři, nevíš, o čem se bavili?

 

Jojo, pan trenér Trpišovský říkal Tůmičovi, že by ho chtěli udělat na standardky. Protože v tom on je silný. (smích)

 

Chtěl bys říci něco na závěr?

 

Chtěl bych závěrem poděkovat všem v klubu a soupeři, že se tento zápas mohl uskutečnit. Chtěl bych také pozdravit tam nahoru pana Havla z našeho klubu, který si tento zápas moc přál, ale bohužel se toho nedožil. Čest jeho památce.

 

Hold panu Havlovi vzdáváme i my za naši redakci. Jsme si jisti, že varští ho svým otevřeným a aktivním pojetím hry proti nejlepšímu týmu v ČR potěšili.

 

I přes vysokou porážku nemusí varští klopit hlavu. Dokázali Slavii vstřelit tři branky a po celé utkání aktivně napadali a hráli otevřený fotbal, což například ocenil i asistent trenéra pražské Slavie Jaroslav Köstl, viz video.

 

 

Spokojený po zápase byl po právu debutant Denis Višinský, který před kamerou také zhodnotil celé utkání

 

 

Tři branky v domácí síti byly v Edenu naposledy k vidění před více než rokem, 1.2.2020 se to povedlo dánskému celku Aarhus v rámci přátelského Atlantic cupu, předtím 25.1.2020 to byly České Budějovice, i to byl však přátelský zápas. V soutěžním zápase to dokázal naposledy slavný Inter Milán, a to v rámci základní skupiny Ligy mistrů v zápase z 27.11.2019! 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou